Nová registrace Zapomenuté heslo

Česká kuchyně

Česká kuchyně se rozhodně nemá za co stydět – svou chutí i pestrostí. Typická česká jídla se připravují ze surovin, jež byly pro naše předky snadno dostupné. Jde především o obilniny, sezónní zeleninu a některé druhy mas. Za národní jídlo se považuje svíčková na smetaněhouskovým knedlíkem, vepřo knedlo zelo nebo polévky, jako je kaldoun či hovězí vývar s domácími nudlemi. Ovšem to jsme s výčtem receptů na česká jídla rozhodně neskončili. Sami se můžete přesvědčit níže.

Hrachová polévka s opečenou slaninou
Polévka ze žlutého hrachu s mrkví
Uzená hrachovo-mrkvová polévka
11receptů
Konec předsudkům! 11 nejlepších receptů na hrachovou polévku, které vrátí tradici na váš stůl
Poctivá bramboračka s houbami
Bramboračka s houbami
Tradiční bramboračka
Bramboračka
10receptů
Bramboračka jako od babičky: 10 nejlepších receptů na poctivou českou klasiku, která voní domovem
Vepřové kotlety s jablky a česnekovými bramborami
< 60 min
5,0

Vepřové kotlety s jablky a česnekovými bramborami

Kuře na čerstvé paprice se špenátovými noky
> 60 min
5,0

Kuře na čerstvé paprice se špenátovými noky

Svíčková na smetaně s Pálffyho knedlíkem
> 60 min
5,0

Svíčková na smetaně s Pálffyho knedlíkem

Zelné závitky s bramborovou kaší
> 60 min
5,0

Zelné závitky s bramborovou kaší

Škvarkové knedlíky se zelím na pivu
> 60 min
5,0

Škvarkové knedlíky se zelím na pivu

Vepřový bůček glazovaný medem a černým pivem
Pomalu pečený bůček s bramborami
30receptů
Bůček pod lupou: Jak poznat dobrý kus + 30 nejlepších receptů
Vepřové maso s dušenými kedlubnami
Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Maďarský perkelt
Dušená roštěná
30receptů
Pomalu, ale jistě: Dušené maso jako základ pro guláš, vepřové v mrkvi a další české hotovky
Kuře na paprice
> 60 min
5,0

Kuře na paprice

Všechny kategorie článků