Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)
13. 10. 2025
Pečené vdolky
Apetit
Pečené vdolky
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Pokud milujete vdolky, ale vadí vám jejich smažení ve vysoké vrstvě oleje, je tento recept přesně pro vás. Pečení v troubě navíc šetří nejen olej, ale i váš čas. Rozhodně je doporučujeme servírovat v tradičním podání, tedy s tvarohem a domácími švestkovými povidly. Ať už jako sladké hlavní jídlo, nebo sytý dezert.


Nezhasínat obrazovku

Porce

12
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/10

Říjnové číslo Apetitu je inspirované českou kuchyní. Mísí se v něm tradiční recepty s těmi moderními – třeba kuřetem na čerstvé paprice nebo perníkem s žitným kvasem. Také jsme zjišťovali, jak se vařilo a vaří na Hradě za prezidentů Masaryka, Beneše, Havla i Pavla: získáte recepty na candáta s holandskou omáčkou, svíčkovou s Pálffyho knedlíkem nebo kachní prsa se sečuánským pepřem. V Apetitu najdete také ukázku z naší nové kuchařky Jablka a hrušky, připravili jsme pro vás neviditelný koláč s jablky a hruškami, jablečný karamelový džem, žemlovku nebo bůček pečený s jablky. V rozhovoru jsme si povídali s Kristínou Nemčkovou, kterou si možná pamatujete jako nejmladší vítězku soutěže MasterChef Česko. Kristína se po soutěži vydala do světa studovat a sbírat zkušenosti a nyní popisuje zážitky z michelinských restaurací, v nichž pracovala, a také svá očekávání z nové práce – na podzim se přesune na Filipíny. A protože říjnové číslo je ryze české, podívali jsme se na unikátní české značky a přinášíme příběhy těch nejslavnějších. V neposlední řadě jsme prozkoumali život pod zemí v Česku, který ovlivňuje, co se ocitne na našem talíři. Apetit, napsáno s chutí

Související články

shutterstock_1680210325.webp

Týdenní horoskop pro labužníky: Dýňový koláč s tvarohem pro Býky nebo ratatouille s grilovanou polentou pro Váhy

Týden mezi 20. a 26. říjnem přináší pravou podzimní atmosféru. Dny jsou stále kratší, vzduch chladnější a příroda se pomalu mění do zlatých a hnědých odstínů. To je čas na hřejivé pokrmy, silné polévky, pečené dobroty a vše, co nás zahřeje a podpoří naši imunitu pro nadcházející zimní období. Vezměte si inspiraci z čerstvých produktů, které sezona nabízí – dýně, houby, jablka a hrušky. Ponořte se do podzimních chutí, ať už vaříte doma, nebo se vydáte na dobrý oběd do oblíbené restaurace!