Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (2x)
3. 10. 2025
Škvarkové knedlíky se zelím na pivu
Image Professionals
Škvarkové knedlíky se zelím na pivu
Image Professionals


Snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Pokud jste si dosud mysleli, že nic lepšího než klasické knedlíky s uzeným neexistuje, počkejte, až ochutnáte bramborové knedlíky plněné škvarky. Spolu s dušeným zelím na pivu tvoří dokonalou kombinaci chutí. Je to poctivé, voňavé jídlo, které vás zahřeje a potěší v každém soustu.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na zelí

Na knedlíky

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/10

Říjnové číslo Apetitu je inspirované českou kuchyní. Mísí se v něm tradiční recepty s těmi moderními – třeba kuřetem na čerstvé paprice nebo perníkem s žitným kvasem. Také jsme zjišťovali, jak se vařilo a vaří na Hradě za prezidentů Masaryka, Beneše, Havla i Pavla: získáte recepty na candáta s holandskou omáčkou, svíčkovou s Pálffyho knedlíkem nebo kachní prsa se sečuánským pepřem. V Apetitu najdete také ukázku z naší nové kuchařky Jablka a hrušky, připravili jsme pro vás neviditelný koláč s jablky a hruškami, jablečný karamelový džem, žemlovku nebo bůček pečený s jablky. V rozhovoru jsme si povídali s Kristínou Nemčkovou, kterou si možná pamatujete jako nejmladší vítězku soutěže MasterChef Česko. Kristína se po soutěži vydala do světa studovat a sbírat zkušenosti a nyní popisuje zážitky z michelinských restaurací, v nichž pracovala, a také svá očekávání z nové práce – na podzim se přesune na Filipíny. A protože říjnové číslo je ryze české, podívali jsme se na unikátní české značky a přinášíme příběhy těch nejslavnějších. V neposlední řadě jsme prozkoumali život pod zemí v Česku, který ovlivňuje, co se ocitne na našem talíři. Apetit, napsáno s chutí

Související články

shutterstock_2224678693.webp

Zapomeňte na expiraci! Které potraviny vám vydrží prakticky navždy?

Mít doma zásobu potravin, které se jen tak nezkazí, je praktické a jistě i uklidňující. Mezi ty největší držáky patří především rýže, luštěniny, těstoviny, konzervy, ovesné vločky nebo sušené maso. Při správném skladování vám mohou vydržet dlouhé roky, některé dokonce i desítky let. Ale které potraviny patří mezi skutečné šampiony v trvanlivosti?