Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (2x)
4. 10. 2025
Zelné závitky s bramborovou kaši
Image Professionals
Zelné závitky s bramborovou kaší
Image Professionals


Snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Zelné závitky s bramborovou kaší jsou jídlem, které potřebuje jen trochu trpělivosti a lásky. Každý závitek si žádá svůj čas, než ho pečlivě umotáte, zamotáte a necháte v troubě dozlatova zapéct. Odměnou je však voňavé a syté jídlo pro celou rodinu. Příště na místo klasického zelí použijte jemné listy kapusty – pokrmu dodají novou chuť i texturu.

 

 


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na bramborovou kaši

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/10

Říjnové číslo Apetitu je inspirované českou kuchyní. Mísí se v něm tradiční recepty s těmi moderními – třeba kuřetem na čerstvé paprice nebo perníkem s žitným kvasem. Také jsme zjišťovali, jak se vařilo a vaří na Hradě za prezidentů Masaryka, Beneše, Havla i Pavla: získáte recepty na candáta s holandskou omáčkou, svíčkovou s Pálffyho knedlíkem nebo kachní prsa se sečuánským pepřem. V Apetitu najdete také ukázku z naší nové kuchařky Jablka a hrušky, připravili jsme pro vás neviditelný koláč s jablky a hruškami, jablečný karamelový džem, žemlovku nebo bůček pečený s jablky. V rozhovoru jsme si povídali s Kristínou Nemčkovou, kterou si možná pamatujete jako nejmladší vítězku soutěže MasterChef Česko. Kristína se po soutěži vydala do světa studovat a sbírat zkušenosti a nyní popisuje zážitky z michelinských restaurací, v nichž pracovala, a také svá očekávání z nové práce – na podzim se přesune na Filipíny. A protože říjnové číslo je ryze české, podívali jsme se na unikátní české značky a přinášíme příběhy těch nejslavnějších. V neposlední řadě jsme prozkoumali život pod zemí v Česku, který ovlivňuje, co se ocitne na našem talíři. Apetit, napsáno s chutí

Související články

GettyImages-1310481757.webp

Kvíz: Recepty od „Sandtnerky“ inspirovaly celé generace. Znáte všechny její triky a vychytávky?

Zkuste si představit, že otevíráte starou, trochu (nebo i více) zažloutlou kuchařku. Nejen jako knihu receptů, ale i jako průvodce životem v domácnosti, svědka každodenního vaření, hospodaření, pečení i zavařování, pomocníka při nákupu potravin i jejich přípravě. Právě tak si mnozí už desítky let představují „Sandtnerku“ a její kuchařské knihy. My jsme dnes její knihy otevřeli a máme pro vás kvíz – zjistěte tedy, jak se vyznáte v kuchařském umění jedné z nejslavnějších českých kuchařek všech dob.