Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (2x)
5. 10. 2025
Svíčková na smetaně s Pálffyho knedlíkem
Apetit
Svíčková na smetaně s Pálffyho knedlíkem
Apetit


Snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Václav Havel rád jedl i vařil. Preferoval českou klasiku, měl rád jídla se spoustou smetany a tatarské omáčky. Svíčková s Pálffyho knedlíkem se podávala na recepci s britskou královnou Alžbětou II a teď si ji můžete uvařit i vy. Slavnostní oběd i pro ty nejnáročnější jedlíky.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Na svíčkovou

Na pálffyho knedlíky

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/10

Říjnové číslo Apetitu je inspirované českou kuchyní. Mísí se v něm tradiční recepty s těmi moderními – třeba kuřetem na čerstvé paprice nebo perníkem s žitným kvasem. Také jsme zjišťovali, jak se vařilo a vaří na Hradě za prezidentů Masaryka, Beneše, Havla i Pavla: získáte recepty na candáta s holandskou omáčkou, svíčkovou s Pálffyho knedlíkem nebo kachní prsa se sečuánským pepřem. V Apetitu najdete také ukázku z naší nové kuchařky Jablka a hrušky, připravili jsme pro vás neviditelný koláč s jablky a hruškami, jablečný karamelový džem, žemlovku nebo bůček pečený s jablky. V rozhovoru jsme si povídali s Kristínou Nemčkovou, kterou si možná pamatujete jako nejmladší vítězku soutěže MasterChef Česko. Kristína se po soutěži vydala do světa studovat a sbírat zkušenosti a nyní popisuje zážitky z michelinských restaurací, v nichž pracovala, a také svá očekávání z nové práce – na podzim se přesune na Filipíny. A protože říjnové číslo je ryze české, podívali jsme se na unikátní české značky a přinášíme příběhy těch nejslavnějších. V neposlední řadě jsme prozkoumali život pod zemí v Česku, který ovlivňuje, co se ocitne na našem talíři. Apetit, napsáno s chutí

Související články

shutterstock_1236304516.webp

Vaše znamení a podzimní kuchyně: Podzimní grilování pro Berany, houbový výlet pro Raky a charcuterie deska se sýry pro Blížence

Podzim v Česku je tu! Vzduch je chladnější, dny se krátí a to je ideální čas na vaření pokrmů, které nás zahřejí, posílí imunitu a vnesou trochu té podzimní pohody. V tomto týdnu nás čekají lahodné houbové pokrmy, dýňové delikatesy a typické podzimní hody. Podívejte se, co pro vás připravily hvězdy, a najděte si inspiraci na jídlo podle svého znamení zvěrokruhu!