Nová registrace Zapomenuté heslo

Z našeho magazínu

shutterstock_2541469541.jpeg

Tohle o spropitném Češi často netuší! Jak v restauracích doma ani ve světě neudělat chybu? Česká pravidla, mezinárodní rozdíly a kdy je v pořádku nedat nic

Určitě to znáte. Sedíte v restauraci po skvělém jídle, číšník přináší účet a ve vaší hlavě se roztočí kolotoč otázek. Kolik mám nechat? Je deset procent dost, nebo málo? A co když platím kartou? Spropitné, dýško, tuzér – ať už mu říkáme jakkoliv, umí nám občas pěkně zamotat hlavu. Pojďme si v tom jednou provždy udělat jasno.

Retro okénko

zemlovkaremoska407_0.jpeg

Jeden hrnec, který nahradí celou kuchyni: Jak česká remoska ušetří místo, peníze a zvládne v ní vařit každý

Když se řekne český vynález, většina si vybaví versatilku, kontaktní čočky, silon, kostku cukru a právě remosku – onen „zázračný hrnec“, který už přes šedesát let dokazuje, že v jednoduchosti je síla. Kdo ji neměl v dětství doma, určitě ji znal od babičky. Proč je ale remoska stále tak oblíbená? Jak se stala fenoménem nejen u nás, ale i ve světě? A k čemu všemu ji využít?


Všechny kategorie článků