Uzené maso s povidlovou omáčkou (zvané také švestouka) a bramborovými šiškami. Možná se vám tato kombinace bude zdát příliš odvážná, ale nás si chuť tohoto pokrmu podmanila. Omáčku můžete dochutit trochou strouhaného perníku.
Porce
Suroviny
Porce
Na švestkovou omáčku
Na bramborové šišky
Na 1 porci
- Energie 941.25 kcal
- Bílkoviny 41.75 g
- Sacharidy 126 g
- Tuky 26.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/9
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/9
Jak si nejlépe vychutnat babí léto? Nejlepším průvodcem vám bude zářijový Apetit, který vychází už 17. 8. 2023. Připomeneme si prostá lidová jídla, společně budeme méně plýtvat potravinami a zpracujeme vše, co nakoupíme nebo sklidíme na zahradě. Děti naučíme jíst ryby a začneme jim připravovat kreativní a pestré svačiny, které nikdy nedonesou zpět domů. Své hvězdné chvíle se dočká nejen kukuřice, která zazáří naslano i nasladko, ale také ostružiny. Nahlédnete s námi do zákulisí soutěže MasterChef a zjistíte, který obal na chléb v našem testu obstál nejlépe a který naopak propadl. Poradíme s výběrem sušičky na potraviny a seznámíme vás s horkovzdušnou fritézou. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměří na kakao a seriál Škola focení Aleny Hrbkové se tentokrát bude zabývat úhlem záběru. Apetit, napsáno s chutí.