Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 90 min
4,1 (9x)
23. 9. 2024
Uzené maso s povidlovou omáčkou a bramborovými šiškami
Apetit
Uzené maso s povidlovou omáčkou a bramborovými šiškami
Apetit


Pro zkušené
< 90 min
4,1 (9x)

Uzené maso s povidlovou omáčkou (zvané také švestouka) a bramborovými šiškami. Možná se vám tato kombinace bude zdát příliš odvážná, ale nás si chuť tohoto pokrmu podmanila. Omáčku můžete dochutit trochou strouhaného perníku. 


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na švestkovou omáčku

Na bramborové šišky

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 941.25 kcal
  • Bílkoviny 41.75 g
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 26.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/9

Jak si nejlépe vychutnat babí léto? Nejlepším průvodcem vám bude zářijový Apetit, který vychází už 17. 8. 2023. Připomeneme si prostá lidová jídla, společně budeme méně plýtvat potravinami a zpracujeme vše, co nakoupíme nebo sklidíme na zahradě. Děti naučíme jíst ryby a začneme jim připravovat kreativní a pestré svačiny, které nikdy nedonesou zpět domů. Své hvězdné chvíle se dočká nejen kukuřice, která zazáří naslano i nasladko, ale také ostružiny. Nahlédnete s námi do zákulisí soutěže MasterChef a zjistíte, který obal na chléb v našem testu obstál nejlépe a který naopak propadl. Poradíme s výběrem sušičky na potraviny a seznámíme vás s horkovzdušnou fritézou. Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměří na kakao a seriál Škola focení Aleny Hrbkové se tentokrát bude zabývat úhlem záběru. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Opékané škubánky naslano s kysaným zelím

Škubánky a šuska: Sladké i slané a vždy dokonalé

Brambory jsou základ české kuchyně a surovina, která se dá proměnit ve stovky skvělých jídel. Mezi ta nejjednodušší a zároveň nejtradičnější patří škubánky – jídlo, které se dříve připravovalo téměř v každé domácnosti. A když náhodou nějaké ty škubánky zbyly, druhý den se osmažily a proměnily v křupavou šusku. Připomeňme si, jak na ně.