Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
4,5 (206x)
18. 7. 2014
Dokonalá svíčková pečeně
Apetit
Svíčková na smetaně
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
4,5 (206x)

Nedělní oběd jedna báseň – hezky po česku! Svíčková na smetaně je prostě klasikou české národní kuchyně. Její příprava má svá pevná pravidla a vyžaduje dostatek času. Nic neuspěchejte, výsledek stojí za to. 


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
4-6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4-6

Na zahuštění omáčky

Na ozdobu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 2082.75 kcal
  • Bílkoviny 139.75 g
  • Sacharidy 131.5 g
  • Tuky 108.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit Svíčková na smetaně

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(206 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Michaela Loužilová profile image
Michaela Loužilová
25.12.2017 14:12

Dělala jsem dle receptu, i když jsem ho celý nedodržela. Využila jsem vychytávek svého tatínka a opravdu měla velký úspěch :-) Moc dobrá!

Daniel Řeháček profile image
Daniel Řeháček
17.08.2017 00:38

Já, který všechno vím a všechno znám a dělám tu nejlepší svíčkovou, nehodnotím recept jako takový, ale jak byl napsán. Móóóc hezky. Tak se mi to líbí, že jsem si ho třikrát přečetl a pak si šel udělat tu svoji nejlepší svíčkovou...
Díky.

Zuzana Žídková
19.02.2010 16:34
Jednoduchý, bezva recept. Pro nedostatek času jsem se ho ale úplně nedržela, maso jsem nenaložila, ani jsem ho nepekla (takže to není tak úplně pečeně :-), ale použila jsem Papinův hrnec. Při finální úpravě omáčky jsem přidala špetku tymiánu, trochu citronové šťávy, lžíci plnotučné hořčice a 2 lžíce brusinek. Dětem i manželovi se dělaly boule až za ušima :-)))
  profile image
andule
29.03.2009 16:44
taky jsem svíčkovou zkoušela poprvé a byla výborná :)
  profile image
monrougemerise
21.03.2009 11:15
Nikdy jsem svíčkovou nedělala, tak jsem postupovala podle receptu a musím říct, že prostě vynikající. Úplně jsem na sebe pyšná, jak dobrá jsem kuchařka :-) A nebo že by to bylo receptem? :-) :-)

Recept je součástí kolekce