Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (2x)
7. 11. 2025
Dušené bílé zelí
Apetit
Dušené bílé zelí
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (2x)

Dušené kysané zelí patří mezi klasické přílohy k pečeným masům – a samozřejmě také ke svatomartinské huse. Spolu s knedlíky tvoří nerozlučné trio, které na talíři okamžitě navodí sváteční atmosféru. Tahle tradiční česká příloha nesmí chybět u žádného slavnostního oběda ani rodinného setkání.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/11

Listopadové číslo Apetitu je plné podzimních surovin a hřejivých jídel. Hlavním tématem je svatomartinské menu, husu jsme upekli natřikrát: pro začátečníky, mírně pokročilé i mistry. Vyhráli jsme si především s přílohami: knedlíky plníme jablečnými škvarky, bílé zelí jsme upekli, z červeného zelí uvařili pyré. Hvězdou listopadu jsou polévky plné luštěnin a kořenové zeleniny, zvěřina v různých podobách a také brambory. Tuto typickou surovinu vám představíme jinak, než jste zvyklí. Máme pro vás housky z bramborového těsta s bramborovou pomazánkou, slaný koláč i sladký dort, kde se brambory objevují v těstě i krému. Halloween oslavíme zábavnými sladkostmi: upečeme si strašidelný dort, roládu s duchy i sušenky s pavučinami. Na pikantní snídani vás zveme do Asie: podáváme omelety v rýžovém papíru, vejce v pikantní omáčce s rýží, korejský toust nebo vývar ičiban daši s knedlíčky wonton. V listopadovém čísle jsme si povídali s šéfkuchařem Radkem Kašpárkem, kterého nyní můžete vídat v pořadu Hell‘s Kitchen. Nabídneme vám dezert Tarte Tatin od Vojtěch Vrtišky, vítěze Peče celá země, který vydává novou kuchařku. Ta je specifická tím, že se u každého dezertu objevují recepty ve dvou stupních obtížnosti. Na cesty za jídlem se vydáme do Vietnamu a také vás seznámíme s degustátorkou olivových olejů. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Slovácký soubor Lúčka s Slovácký krúžek Svatobořice-Mistřín

Tajemství Svatomartinského: Jak komise testuje víno a proč ho letos ochutnáme dříve

Dobrý den, máte mladé víno? A mohli bychom ho vidět? Ano, mohli! A nejen vidět, dokonce i ochutnat. Milovníci svatomartinských vín nemusí letos čekat na první oficiální ochutnávku až do úterý 11. listopadu, tedy na svátek svatého Martina, který je patronem vín. Letos se začíná koštovat již v pátek 7. listopadu. Na co se těšit a co od prvních vín nové sezony čekat?