2024/11
2024/11
Listopadové číslo Apetitu je plné podzimních surovin a hřejivých jídel. Hlavním tématem je svatomartinské menu, husu jsme upekli natřikrát: pro začátečníky, mírně pokročilé i mistry. Vyhráli jsme si především s přílohami: knedlíky plníme jablečnými škvarky, bílé zelí jsme upekli, z červeného zelí uvařili pyré.
Hvězdou listopadu jsou polévky plné luštěnin a kořenové zeleniny, zvěřina v různých podobách a také brambory. Tuto typickou surovinu vám představíme jinak, než jste zvyklí. Máme pro vás housky z bramborového těsta s bramborovou pomazánkou, slaný koláč i sladký dort, kde se brambory objevují v těstě i krému.
Halloween oslavíme zábavnými sladkostmi: upečeme si strašidelný dort, roládu s duchy i sušenky s pavučinami. Na pikantní snídani vás zveme do Asie: podáváme omelety v rýžovém papíru, vejce v pikantní omáčce s rýží, korejský toust nebo vývar ičiban daši s knedlíčky wonton.
V listopadovém čísle jsme si povídali s šéfkuchařem Radkem Kašpárkem, kterého nyní můžete vídat v pořadu Hell‘s Kitchen. Nabídneme vám dezert Tarte Tatin od Vojtěch Vrtišky, vítěze Peče celá země, který vydává novou kuchařku. Ta je specifická tím, že se u každého dezertu objevují recepty ve dvou stupních obtížnosti.
Na cesty za jídlem se vydáme do Vietnamu a také vás seznámíme s degustátorkou olivových olejů.
Apetit, napsáno s chutí
Bramborová polévka s kadeřávkem a chorizem
Kroupová polévka s kadeřávkem a uzeným
Bramborový krém
Těstoviny s tuňákem
Fazolová polévka s bramborovými krutony
Dýňová polévka s kuřetem
Pošírované kdoule s koňakem
Fazolová polévka po italsku
Kdoulové želé s limetami
Enchiladas s černými fazolemi, kuřecím masem a máslovou dýní
Bramborové vafle
Pečené orzo s klobáskami
Sýrová bramboračka s mletým hovězím
Karamelový chai latte
Mrkvovo-čočkové barbacoa s tortillami
Pečené bílé zelí s pyré z červeného zelí
Kynuté knedlíky plněné jablečnými škvarky
Jablečné červené zelí
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Vylepšené bramborové knedlíky
Dušené bílé zelí
Svatomartinská husa
Dýňové roládky s duchy
Čokoládové sušenky s pavučinou
Dort mrtvé nevěsty
Koláč ‚Catrina‘