Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
5,0 (2x)
8. 11. 2025
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Apetit
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
5,0 (2x)

Superrychlé knedlíky z mikrovlnky, které zvládne i absolutní kuchařský amatér, ale také profík, který je v časové tísni. Jednoduchý recept ze starého pečiva nevyžaduje žádné kynutí a ani se nemusíte obávat, že by se knedlíky srazily. Plnohodnotná příloha i ke slavnostní pečínce.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/11

Listopadové číslo Apetitu je plné podzimních surovin a hřejivých jídel. Hlavním tématem je svatomartinské menu, husu jsme upekli natřikrát: pro začátečníky, mírně pokročilé i mistry. Vyhráli jsme si především s přílohami: knedlíky plníme jablečnými škvarky, bílé zelí jsme upekli, z červeného zelí uvařili pyré. Hvězdou listopadu jsou polévky plné luštěnin a kořenové zeleniny, zvěřina v různých podobách a také brambory. Tuto typickou surovinu vám představíme jinak, než jste zvyklí. Máme pro vás housky z bramborového těsta s bramborovou pomazánkou, slaný koláč i sladký dort, kde se brambory objevují v těstě i krému. Halloween oslavíme zábavnými sladkostmi: upečeme si strašidelný dort, roládu s duchy i sušenky s pavučinami. Na pikantní snídani vás zveme do Asie: podáváme omelety v rýžovém papíru, vejce v pikantní omáčce s rýží, korejský toust nebo vývar ičiban daši s knedlíčky wonton. V listopadovém čísle jsme si povídali s šéfkuchařem Radkem Kašpárkem, kterého nyní můžete vídat v pořadu Hell‘s Kitchen. Nabídneme vám dezert Tarte Tatin od Vojtěch Vrtišky, vítěze Peče celá země, který vydává novou kuchařku. Ta je specifická tím, že se u každého dezertu objevují recepty ve dvou stupních obtížnosti. Na cesty za jídlem se vydáme do Vietnamu a také vás seznámíme s degustátorkou olivových olejů. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Martin Košťál

„Pět minut pohybu několikrát denně má větší vliv než jednorázové cvičení o víkendu,“ říká Martin Košťál

Zkoušeli jste si někdy změřit, kolik času během dne strávíte vsedě nebo sice ve stoje, ale v ne zcela zdravém postoji? Snazší by asi bylo zaměřit se na čas aktivní, že? Přitom jde o návyk, který se dá poměrně rychle začlenit do každodenní rutiny. Vyzpovídali jsme na toto téma Martina Košťála, kondičního trenéra, který je spojen s pořadem Extrémní proměny a je i ambasadorem značky Whirlpool.