Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 50 min
5,0 (2x)
8. 11. 2025
Jablečné červené zelí
Apetit
Jablečné červené zelí
Apetit


Velmi snadné
< 50 min
5,0 (2x)

Druhý level dušeného zelí? Právě tohle jablečné červené. Žádný sterilovaný ani kvašený základ, ale poctivá hlávka zelí, se kterou je potřeba si trochu pohrát. Výsledek ale stojí za to! Dušené červené zelí má plnou chuť, krásnou barvu, voní slaninou a skvěle doplní každé pečené maso, třeba i svatomartinskou husu.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4-6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/11

Listopadové číslo Apetitu je plné podzimních surovin a hřejivých jídel. Hlavním tématem je svatomartinské menu, husu jsme upekli natřikrát: pro začátečníky, mírně pokročilé i mistry. Vyhráli jsme si především s přílohami: knedlíky plníme jablečnými škvarky, bílé zelí jsme upekli, z červeného zelí uvařili pyré. Hvězdou listopadu jsou polévky plné luštěnin a kořenové zeleniny, zvěřina v různých podobách a také brambory. Tuto typickou surovinu vám představíme jinak, než jste zvyklí. Máme pro vás housky z bramborového těsta s bramborovou pomazánkou, slaný koláč i sladký dort, kde se brambory objevují v těstě i krému. Halloween oslavíme zábavnými sladkostmi: upečeme si strašidelný dort, roládu s duchy i sušenky s pavučinami. Na pikantní snídani vás zveme do Asie: podáváme omelety v rýžovém papíru, vejce v pikantní omáčce s rýží, korejský toust nebo vývar ičiban daši s knedlíčky wonton. V listopadovém čísle jsme si povídali s šéfkuchařem Radkem Kašpárkem, kterého nyní můžete vídat v pořadu Hell‘s Kitchen. Nabídneme vám dezert Tarte Tatin od Vojtěch Vrtišky, vítěze Peče celá země, který vydává novou kuchařku. Ta je specifická tím, že se u každého dezertu objevují recepty ve dvou stupních obtížnosti. Na cesty za jídlem se vydáme do Vietnamu a také vás seznámíme s degustátorkou olivových olejů. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Martin Košťál

„Pět minut pohybu několikrát denně má větší vliv než jednorázové cvičení o víkendu,“ říká Martin Košťál

Zkoušeli jste si někdy změřit, kolik času během dne strávíte vsedě nebo sice ve stoje, ale v ne zcela zdravém postoji? Snazší by asi bylo zaměřit se na čas aktivní, že? Přitom jde o návyk, který se dá poměrně rychle začlenit do každodenní rutiny. Vyzpovídali jsme na toto téma Martina Košťála, kondičního trenéra, který je spojen s pořadem Extrémní proměny a je i ambasadorem značky Whirlpool.