Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
4,4 (143x)
8. 11. 2016
Zahuštěné červené zelí
Apetit
Zahuštěné červené zelí
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
4,4 (143x)

Konzistencí připomíná toto červené zelí kaši a má výraznou, a přitom vyváženou sladkokyselou chuť. Je výborné i samotné nebo jen s bramborami, ale úplně nejradši ho máme jako přílohu ke kachně či k huse.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
6-8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6-8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 91.83 kcal
  • Bílkoviny 7.33 g
  • Sacharidy 8.67 g
  • Tuky 2.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(143 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Hanka
16.05.2008 17:23
Jenom ohřát a dochutit, hlavně aby nebylo rozvařené...
  profile image
mofra
12.05.2008 15:15
Zelí zásadně zahušťuji tak, že na 1/2 kg zelí použiji 1 větší brambor, který jemně nastrouhám a na sádle osmažím až zgumovatí. Pak rozmíchám v zelí nechám dojít max. 10 minut. Moc dobré. Tisíce děkovných dopisů.
  profile image
Lída
14.05.2008 07:18
Ano, tento způsob zahuštění zelí je absolutně nejlepší. Všechny ostatní varianty, obzvláště ty hodně moukové nejsou ono. Dobrá je taky varianta u sterilovaného nebo kysaného červeného zelí - nechat krátce podusit, ne vařit, a pak zahustit malým množstvím jemné škrobové moučky rozmíchané ve vodě .
  profile image
Jiřka
26.05.2008 17:52
Najemno nastrouhanou syrovou bramborou zahuštuji marinované zelí - v bramboře je škrob, který způsobí zhoustnutí, stejně jako ta škrobová moučka nebo maizena. Zelí z čerstvé hlávky ale zahuštuju cibulkovou karamelovou voňavou zásmažkou: napůl osmažím cibulku, přidám cukr, nechám trochu dožluta zkaramelizovat, zasypu hl. moukou a dodělám zásmažku. Zelí pak dokyselím podle chuti.
  profile image
laba
14.05.2008 09:27
Ja zvyknem zahusťovať kyslú kapustu ( kysané zelí ) majzenou. Je to rýchle , jednoduché a chuťovo celkom dobré.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/12

Prosinec 2006