Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčata

Rajčata jsou jednou z nejvíce používaných a oblíbených zelenin na světě, známá svou šťavnatostí a sladko-kyselou chutí. Jsou skvělým základem pro salsy, polévky, omáčky nebo saláty. Rajčata obsahují vysoký podíl vitaminu C, lykopen (silný antioxidant) a draslík, což přispívá k jejich zdravotním benefitům, včetně podpory zdraví srdce. Můžeme je konzumovat čerstvá, nebo je použít sušená, konzervovaná či šťávu pro různé kulinářské aplikace. V článcích o rajčatech najdete tipy na pěstování, skladování i nápady na využití různých odrůd rajčat – od malých cherry po masité odrůdy pro přípravu omáček.

Čatní ze zelených rajčat
> 60 min
2,3

Čatní ze zelených rajčat

Kasundi reliš
< 50 min
5,0

Kasundi reliš

Konfitovaná třešňová rajčátka
Bramborové knedlíky s vejci
Sendviče s avokádem, okurkou a cuketou
Rajčátka a fazole po italsku
14receptů
Poslední výzva pro rajčata a cukety aneb Máme pro vás recepty, které jste letos možná ještě nevyzkoušeli
Orzo s konfitovanými rajčaty a rybou
> 60 min
5,0

Orzo s konfitovanými rajčaty a rybou

Smažená rajčata s burratou a pestem
< 25 min
5,0

Smažená rajčata s burratou a pestem

Rajčatový tatarák
> 60 min
5,0

Rajčatový tatarák

Tvaroh à la feta s rajčaty a bazalkou
< 10 min
5,0

Tvaroh à la feta s rajčaty a bazalkou

Candát s chřestem a rajčátky
Pošírovaná vejce s rajčátky, špenátem a balzamikem
BLT salát
Lasagne jako polévka
30receptů
Sladká, šťavnatá a plná chuti: 30 ověřených receptů s rajčaty, bez kterých se žádná kuchyně neobejde
Tagliatelle Bolognese
< 60 min
5,0

Tagliatelle Bolognese

Fazolky po řecku (fasolakia)
4,8

Fazolky po řecku (fasolakia)

Všechny kategorie článků