Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčata

Rajčata jsou jednou z nejvíce používaných a oblíbených zelenin na světě, známá svou šťavnatostí a sladko-kyselou chutí. Jsou skvělým základem pro salsy, polévky, omáčky nebo saláty. Rajčata obsahují vysoký podíl vitaminu C, lykopen (silný antioxidant) a draslík, což přispívá k jejich zdravotním benefitům, včetně podpory zdraví srdce. Můžeme je konzumovat čerstvá, nebo je použít sušená, konzervovaná či šťávu pro různé kulinářské aplikace. V článcích o rajčatech najdete tipy na pěstování, skladování i nápady na využití různých odrůd rajčat – od malých cherry po masité odrůdy pro přípravu omáček.

Čatní ze zelených rajčat
> 60 min
2,8

Čatní ze zelených rajčat

Kasundi reliš
< 50 min
5,0

Kasundi reliš

Dýňové špagety & rajské pesto
< 30 min
5,0

Dýňové špagety & rajské pesto

Bamia (dušená okra s rajčaty a kuřecím masem)
< 45 min
5,0

Bamia (dušená okra s rajčaty a kuřecím masem)

Konfitovaná třešňová rajčátka
Bramborové knedlíky s vejci
Sendviče s avokádem, okurkou a cuketou
Rajčátka a fazole po italsku
14receptů
Poslední výzva pro rajčata a cukety aneb Máme pro vás recepty, které jste letos možná ještě nevyzkoušeli
Orzo s konfitovanými rajčaty a rybou
> 60 min
5,0

Orzo s konfitovanými rajčaty a rybou

Smažená rajčata s burratou a pestem
< 25 min
5,0

Smažená rajčata s burratou a pestem

Rajčatový tatarák
> 60 min
5,0

Rajčatový tatarák

Maďarská polévka Lebbencsleves
< 50 min
5,0

Maďarská polévka Lebbencsleves

Okurky plněné kuskusem
> 60 min
5,0

Okurky plněné kuskusem

Všechny kategorie článků