Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 50 min
5,0 (2x)
16. 8. 2025
Maďarská polévka Lebbencsleves
Apetit
Maďarská polévka Lebbencsleves
Apetit


Velmi snadné
< 50 min
5,0 (2x)

Maďarská polévka lebbencsleves je sytá a voňavá specialita venkovské kuchyně. Základ tvoří opečené široké nudle, které polévce dodávají charakteristickou barvu a chuť. Vaří se se zeleninou, bramborami a často i kouskem slaniny, takže zahřeje i zasytí. Jednoduchá, ale výrazná – přesně taková, jakou byste čekali od poctivé maďarské polévky.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/8

K létu patří cestování a my jsme si jako cíl vybrali blízké Maďarsko, jehož kuchyně nás baví svými barvami i nekomplikovaným přístupem. Upekli jsme také skvělé dezerty z čokolády a malin. Tahle nesmrtelná hořko-sladká kombinace ukradne srdce každému, kdo má rád nepřeslazené moučníky. Zjišťovali jsme také, k čemu všemu nám může v kuchyni pomoct vakuovačka – neocenitelným pomocníkem se vám stane při metodě sous-vide, při marinování či ukládání surovin do mrazáku. Ochutnali jsme také čtyři jídla z grilu od Jiřího Hilgarta, finalisty soutěže MasterChef Česko, který stojí za školou grilování Smoke & Fire. Kromě osvědčených receptů se s námi podělil i o spoustu cenných grilovacích rad. A protože jsou prázdniny, vyrazili jsme s dětmi za dobrodružstvím do lesa a uvařili si tam i oběd. Na na ohni jsme připravili houbový guláš, upekli bramborové placky, ryby i sladké hady na klacku. Apetit, napsáno s chutí

Související články

20250822_Kološvárské_zelí_foto-3.webp

Objevte tajemství kološvárského zelí: Kombinace masa, rýže a kysaného zelí, která ohromí chutí

Kološvárské zelí patří mezi nejchutnější maďarské speciality, které si díky své sytosti a jednoduché přípravě našly cestu i do českých kuchyní. Kombinace kysaného zelí, šťavnatého masa, rýže a zakysané smetany vytváří vrstvený pokrm, který nádherně propojuje pikantní i jemné tóny a provoní celou domácnost. Zapečené k dokonalosti nabízí lahodný kontrast chutí, který zasytí celou rodinu a potěší všechny milovníky středoevropské kuchyně.