Nová registrace Zapomenuté heslo

Houby

Houby jsou nejen chutnou, ale i výživově zajímavou složkou jídelníčku. Obsahují minimum kalorií, jsou bohaté na vlákninu a některé druhy, jako hlíva ústřičná nebo shiitake, mají i prokazatelné zdravotní benefity díky obsahu betaglukanů. Houby lze využít v kuchyni mnoha způsoby – od základní přísady do polévek a omáček po hlavní roli v pokrmech, jako jsou houbové rizoto nebo grilované houby. V článcích o houbách se dozvíte také zajímavosti o jejich sběru, skladování a využití v moderní gastronomii.

Poctivá bramboračka s houbami
Bramboračka s houbami
Tradiční bramboračka
Bramboračka
10receptů
Bramboračka jako od babičky: 10 nejlepších receptů na poctivou českou klasiku, která voní domovem
Míchanice
Klasická smaženice
Telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem
39receptů
Nejlepší recepty z hub: Hotové za 15 minut i ty, které stojí za čekání
Bedlové škvarky v sádle s chlebem a nakládanou zeleninou
< 30 min
5,0

Bedlové škvarky v sádle s chlebem a nakládanou zeleninou

Fazolky v houbové omáčce
< 50 min
5,0

Fazolky v houbové omáčce

Jarní kuřátko na houbách a smetaně
> 60 min
5,0

Jarní kuřátko na houbách a smetaně

Rizoto s čerstvými hříbky
< 30 min
5,0

Rizoto s čerstvými hříbky

Pizza s lesními houbami a ricottou
< 45 min
5,0

Pizza s lesními houbami a ricottou

Kotlíkový houbový guláš
< 60 min
5,0

Kotlíkový houbový guláš

Houbové rizoto
Houbové rizoto s marinovanou řepou
Rizoto s houbami a sýrem
RIzoto s hříbky
29receptů
Houby rostou! Víme, kam na ně momentálně vyrazit a jak si s nimi v kuchyni hravě poradit
Grilovaná kukuřice
Elotes (mexická grilovaná kukuřice)
Rajčátka v alobalu
20receptů
Grilování bez masa: Zelenina, sýry, houby i ovoce jako příloha, dezert i hlavní chod

Všechny kategorie článků