Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 120 min
4,5 (86x)
29. 7. 2014
Segedínský guláš se zakysanou smetanou
Apetit
Segedínský guláš se zakysanou smetanou
Apetit


Snadné
> 120 min
4,5 (86x)

Segedínský guláš – jeden ze symbolů maďarské kuchyně. V zemi svého původu se sice jmenuje trochu jinak, ale na tom tak úplně nezáleží. Když se adoptuje, tak se i přejmenovává! Důležité je, že kombinaci křehkého a šťavnatého vepřového, husté smetanové omáčky s pikantním naloženým zelím se u nás moc líbí a recept zdomácněl.


Nezhasínat obrazovku
4-6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4-6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 687 kcal
  • Bílkoviny 53 g
  • Sacharidy 19.5 g
  • Tuky 47.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2008/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(86 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Skipik Skipikov Skipikulus profile image
Skipik Skipikov Skipikulus
06.01.2020 10:44

Az na tu hloupost misto sadla pouzit olivac nebo rostlinny olej. Podle vsech lekarskych poznatku je sadlo nejzdravejsi pro jakekoliv smazeni. Urcite ne olivac,ktery se rychle prepaluje. Dalsi moznost je ryzovy olej ci rafinovany kokosovy- za studena lisovany ma vyrazne aroma a neni vhodny. Jinak recept ok. Kvituji zapraseni masa moukou,ulehci to praci

Zuzana Poledníková profile image
Zuzana Poledníková
12.01.2019 18:10

Také jiný nedělám. Všem moc chutná

Lucie Bártlová profile image
Lucie Bártlová
30.04.2009 15:47
Dělala jsem kdysi segedin podle tohoto receptu poprvé v životě, držela se přesně návodu a dopadlo to na jedničku, jiný od té doby nevařím, je to jeden z mých nejoblíbenějších receptů na Apetitu.
Zuzana Poledníková profile image
Zuzana Poledníková
12.01.2019 18:11

Souhlasím. Je super.

  profile image
andule
15.04.2009 21:25
maso obalené v mouce je dobrý nápad, ale mě se mouka přilepila na dno hrnce :(... když jsem nalila vodu, tak se vše spravilo a guláš byl opravdu dobrý - i když jsem vynechala smetanu :)
  profile image
descikova
24.01.2009 17:19
Vyyyyborné! ;-) a pre vegetariánov odporúčam obmenu so sójovým "mäsom" - sójové kocky, bežne dostupné. Len ich je treba dôkladne namočiť a "vyždímat" - dobré je zaliať ich mäsovým vývarom (môže byť z kocky). ;-)
Václav Skalický profile image
Václav Skalický
12.04.2009 11:54
Jenom technická. Vegetariánům nevadí "masový vývar"?
  profile image
caramilla
15.11.2009 13:57
Za prvé žádný (normální) vegetarián nejí sojové maso. Je to jen nějaká pověra... Za druhé, žádný (normální) vegetarián nejí masové vývary. Tip na obměnu se sojovým masem je zajímavý, a ač sojové maso je hodně nezdravé (nefermentovaná sója) a jeho výroba neekologická (GMO, plantáže na místech deštných pralesů atp.), díky za tip. V receptu mne pobavily typ na "dietní obměny", když dělám segedín s knedlíkem, tak sakra budu smažit na sádle a zamíchám zakysanou smetanu!:-) Dietní si pak můžu udělat třeba salát nebo polévku, ale dietní segedín, to mi zní odporně... ale nejsem ten "dietní typ":-)
  profile image
descikova
24.01.2009 17:18
Vyyyyborné! ;-) a pre vegetariánov odporúčam obmenu so sójovým "mäsom" - sójové kocky, bežne dostupné. Len ich je treba dôkladne namočiť a "vyždímat" - dobré je zaliať ich mäsovým vývarom (môže byť s kocky). ;-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/1

Leden 2008