Křupavé taralli můžete tvarovat do koleček a slz, ale upéct je můžete i jako tyčinky. Jsou skvělé k dipům, pomazánkám i jen tak k televizi. Nebo je upečte jako jedlý dárek pro své blízké.
Suroviny
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/12
Recept je z vydání:
Apetit 2024/12
Prosincové číslo Apetitu voní vanilkou, perníkem i skořicí. Recepty na klasické cukroví v moderním pojetí jsme získali od úspěšné slovenské cukrářky Petry Tóthové: vosí hnízda s pistáciemi a malinami, barevné linecké ochucené mákem, kakaem, čajem matcha nebo košíčky ve stylu Schwarzwaldského dortu a Opilého Izidora. V rozhovoru Petra poradí, jak si usnadnit pečení, a také přiblíží, jaké sladkosti mají na Slovensku největší úspěch. Ve vánočním Apetitu pečeme tři různé vánočky: klasickou kynutou, kváskovou a rychlou tvarohovou bez kynutí a přinášíme inspiraci na jedlé dárky. Pokud nejste milovníky masa, oceníte naše vegetariánské štědrovečerní menu složené z krému z pečené zeleniny, smažené hlívy s bramborovým salátem, Wellingtonu bez masa a sýrových kroket. Pro ostatní jsme připravili různé druhy slavnostních pečínek z bůčku, hovězího, telecího i kuřecího masa, ale také čtyři různé rybí polévky. Prosinec je jedním z nejvíce hektických období, proto jistě oceníte recepty na rychlé večeře, a na rychlost sází také Zdeněk Pohlreich, jehož nová kuchařka se jmenuje 30 minut a v prosincovém čísle najdete nejen rozhovor s šéfkuchařem, ale také čtyři recepty z knihy. A pokud chcete zůstat ještě chvíli na cestách, nabízíme výlet do Nizozemska, kde ochutnáte tradiční vafle se sirupem, obložené chleby broodjes nebo krokety z hovězího ragú. Apetit, napsáno s chutí