Nová registrace Zapomenuté heslo

Maďarská kuchyně

Maďarská kuchyně je známá svou výraznou chutí, která spojuje pikantní, sladké i kyselé tóny. Základními ingrediencemi jsou paprika, česnek, cibule, maso (zejména vepřové, hovězí a kuřecí) a různé druhy zeleniny. Mezi nejznámější maďarské pokrmy patří guláš, perkelt, lečo nebo langoš. Maďarská kuchyně je bohatá na polévky, masové speciality i dezerty, přičemž výrazně ovlivňuje stravovací návyky nejen v Maďarsku, ale i v okolních zemích. Pikantní a aromatické koření, zejména sladká paprika, je klíčovým znakem této kuchyně. Maďarská jídla jsou ideální pro milovníky intenzivních chutí a lahodného jídla, které zahřeje a potěší.

Bramborový ‚prívarok‘ s fašírkami
> 60 min
5,0

Bramborový ‚prívarok‘ s fašírkami

Maďarská polévka Lebbencsleves
< 50 min
5,0

Maďarská polévka Lebbencsleves

Jablkové pité
< 50 min
5,0

Jablkové pité

Plněná paprika
> 60 min
5,0

Plněná paprika

Langoše s trhaným kachním masem a paprikovým kečupem
> 120 min
5,0

Langoše s trhaným kachním masem a paprikovým kečupem

Dršťková polévka
40receptů
Slovanská kuchyně na talíři: výběr 40 ověřených receptů
Langoše
< 75 min
4,0

Langoše

Maďarský perkelt
> 60 min
4,5

Maďarský perkelt

Tradiční segedínský guláš
< 90 min
4,5

Tradiční segedínský guláš

Všechny kategorie článků