Dnes nahlédneme pod pokličku slavnému receptu, který nejspíš znáte pod názvem segedínský guláš. Připravili jsme pro vás mírně upravený recept restauratéra, podnikatele a filantropa Károlyho Gundela (1883–1956), jehož otec do Uher emigroval z Bavorska.
Suroviny
Na recept
- Energie 4087 kcal
- Bílkoviny 190 g
- Sacharidy 118 g
- Tuky 312 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/10
Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.