Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 15 min
5,0 (2x)
2. 12. 2025
Sladké ořechy v karamelu se skořicí
Apetit
Slané ořechy v karamelu s chilli
Apetit


Velmi snadné
< 15 min
5,0 (2x)

Připravte si rychlou a opravdu pikantní chuťovku k vínu, na večerní chroupání nebo jako jedlý vánoční dárek. Slané ořechy v karamelu s chilli mají skvělou rovnováhu sladkého, slaného i ostrého a jejich příprava je překvapivě jednoduchá. Stačí pár minut a vznikne miska ořechů, které příště zvládnete udělat klidně i bez receptu.


Nezhasínat obrazovku
Na 2 balení pro 100 g
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 balení pro 100 g
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/12

Prosincové číslo Apetitu voní vanilkou, perníkem i skořicí. Recepty na klasické cukroví v moderním pojetí jsme získali od úspěšné slovenské cukrářky Petry Tóthové: vosí hnízda s pistáciemi a malinami, barevné linecké ochucené mákem, kakaem, čajem matcha nebo košíčky ve stylu Schwarzwaldského dortu a Opilého Izidora. V rozhovoru Petra poradí, jak si usnadnit pečení, a také přiblíží, jaké sladkosti mají na Slovensku největší úspěch. Ve vánočním Apetitu pečeme tři různé vánočky: klasickou kynutou, kváskovou a rychlou tvarohovou bez kynutí a přinášíme inspiraci na jedlé dárky. Pokud nejste milovníky masa, oceníte naše vegetariánské štědrovečerní menu složené z krému z pečené zeleniny, smažené hlívy s bramborovým salátem, Wellingtonu bez masa a sýrových kroket. Pro ostatní jsme připravili různé druhy slavnostních pečínek z bůčku, hovězího, telecího i kuřecího masa, ale také čtyři různé rybí polévky. Prosinec je jedním z nejvíce hektických období, proto jistě oceníte recepty na rychlé večeře, a na rychlost sází také Zdeněk Pohlreich, jehož nová kuchařka se jmenuje 30 minut a v prosincovém čísle najdete nejen rozhovor s šéfkuchařem, ale také čtyři recepty z knihy. A pokud chcete zůstat ještě chvíli na cestách, nabízíme výlet do Nizozemska, kde ochutnáte tradiční vafle se sirupem, obložené chleby broodjes nebo krokety z hovězího ragú. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Svařák: Vyhněte se letos obvyklým chybám a inspiraci hledejte i u sousedů

Pokud byste měli přisoudit adventu nějakou vůni, proč by to byla právě vůně svařeného vína? I zarytí odpůrci míchání vína s čímkoli nebo ti, kteří si klidně i červené víno během roku dávají chladit, v prosinci mění názor a svařák si užívají. Jaké panují o svařáku mýty, jaké chyby děláme při přípravě, proč se inspirovat za hranicemi a jak se dělá nealko verze tohoto horkého nápoje? Vy máte otázky, my máme odpovědi.