2023/9

2023/9
Jak si nejlépe vychutnat babí léto? Nejlepším průvodcem vám bude zářijový Apetit, který vychází už 17. 8. 2023.
Připomeneme si prostá lidová jídla, společně budeme méně plýtvat potravinami a zpracujeme vše, co nakoupíme nebo sklidíme na zahradě.
Děti naučíme jíst ryby a začneme jim připravovat kreativní a pestré svačiny, které nikdy nedonesou zpět domů.
Své hvězdné chvíle se dočká nejen kukuřice, která zazáří naslano i nasladko, ale také ostružiny.
Nahlédnete s námi do zákulisí soutěže MasterChef a zjistíte, který obal na chléb v našem testu obstál nejlépe a který naopak propadl. Poradíme s výběrem sušičky na potraviny a seznámíme vás s horkovzdušnou fritézou.
Helena Fléglová se v dalším díle Cukrářské akademie zaměří na kakao a seriál Škola focení Aleny Hrbkové se tentokrát bude zabývat úhlem záběru.
Apetit, napsáno s chutí.

Gulášovka z kotrče

Dort s vanilkovým krémem a ostružinami

Ostružinové cupcaky

Ostružinové poháry

Sušenkové sendviče s ostružinovou zmrzlinou

Ostružinový cheesecake

Tvarohový koláč s ostružinami a mandlemi

Kukuřičná zmrzlina s karamelovým popcornem

Koláč s blumami a mandlemi

Rambulice

Kukuřičný salát s ředkvičkami

Uzené maso s povidlovou omáčkou a bramborovými šiškami

Pirohy s bramborovou nádivkou

Kuře s krémovou kukuřicí, slaninou a parmazánem

Ječné lívance

Slané vafle se zbylé rýže à la suši

Chilský kukuřičný slaný koláč (Pastel de choclo)

Vietnamská banánová ‚žemlovka‘

Pytt i panna (švédský miš-maš)

Zelené orzotto s houbami

Zeleninové sušenky

Smažené kuličky z uzené makrely

Smažená rýže s lososem

Rybí placičky

Tvarohové kapsy

Červená polévka s jáhlami

Salát se sýrovými tortellini

Burrito s kuřetem

Pečené kuře s červenou omáčkou a polentou

Kukuřičná polévka s krevetami

Kulatky

Špagety z jednoho hrnce

Harlekýn
