Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,4 (7x)
28. 1. 2025
Koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem
Apetit
Koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem
Apetit


Snadné
> 60 min
4,4 (7x)

Koblihy naslano uvítají všichni, kdo raději bůček než povidla. Koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem budou letos vaše eso v rukávu. Ale můžete je lehce obměnit i tím, že místo uzeného zabalíte do těsta zbylé kousky ze svatomartinské husy nebo pečené kachny. 


Nezhasínat obrazovku

Porce

25
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

25

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 511.68 kcal
  • Bílkoviny 6.56 g
  • Sacharidy 15.8 g
  • Tuky 47 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/2

Únorové vydání Apetitu, které vychází 18. 1., vás uprostřed chladné zimy zahřeje u srdce. O místo na vašem stole budou bojovat pestré krémové polévky a surovina měsíce – červené zelí. Milovníci tradiční české kuchyně v moderním kabátu jistě ocení masopustní speciality v podání šéfkuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů a ukázku z kuchařky Jazyk, srdce, mozek, krev loňského vítěze soutěže MasterChef Martina Peciny. Necháte se svést afrodiziakálním valentýnským menu nebo snad okouzlit francouzskými mousse v podání Heleny Fléglové? Třeba svou touhu po sladkém ukojíte rafinovanými kávovými dezerty nebo bohatými masopustními moučníky, mezi nimiž se skrývá i jeden slaný favorit – hříšně dobré koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem. Nepochybně oceníte i praktické tipy na lahodné rychlé večeře pro všední dny či na pokrmy, které vám během zimy pomohou dodržet pitný režim. Únorový Apetit je v prodeji od 18. 1. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Telecí se svatební křenovo-mandlovou omáčkou a poctivými karlovarskými knedlíky

Ani retro, ani nuda. Křenová omáčka nemusí být jen klasika s hovězím: Znáte všechny její podoby?

Pálí na jazyku, štípe do nosu, ale bez ní by česká kuchyně nebyla úplná. Křenová omáčka je spojena s babiččinou kuchyní i s nedělními obědy, ale její možnosti jsou mnohem širší. Skvěle ladí nejen s hovězím, ale i s rybou, těstovinami nebo červenou řepou. A když ji ochutnáte v moderních úpravách, zjistíte, že křenová omáčka je všechno jen ne nuda.