Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
3,7 (107x)
19. 12. 2018
Hovězí po burgundsku
Apetit
Hovězí po burgundsku s houbami
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
3,7 (107x)

Způsobů, jak připravit hovězí po burgundsku, existuje tolik jako třeba stylů zdobení vánočního stromečku. Všechny ale mají jedno společné: maso se dusí v lázni ze 750 ml dobrého červeného. Radíme mít po ruce rovnou dvě láhve, nejlépe stejné značky – jednu pod maso, druhou k jídlu.


Nezhasínat obrazovku
6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 917.33 kcal
  • Bílkoviny 66.83 g
  • Sacharidy 51.33 g
  • Tuky 37.17 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,7/5

Hodnocení receptu

3,7/5
(107 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Dana Chapman profile image
Dana Chapman
30.12.2008 13:17
Doporucuji bagetu, my jsme meli "pravou" francouzskou z pekarstvi Paul v obch. centru Flora. Knedliky si k tomu neumim predstavit.
  profile image
MarkyMark
04.02.2008 07:54
Opravdu to byla chutovka. Jeste ted se mi sbihaji sliny.Mozna priste zvolime houskovy knedlik. Nocky se moc nepovedly.:-)
  profile image
metalmaus
09.12.2007 17:11
dobré to bylo. příště zkusim místo bílého chleba tu brkaši .)
  profile image
Capino
01.12.2007 17:33
Teda přátelé...doporučuji všem. Právě jsem to uvařil..dvě hodiny jsem kolem hrnce slidil jako mlsny pes...a vyplatilo se!! Je to opravdu lahodny pokrm plny spousty chutí!!
  profile image
Maki
28.11.2007 09:07
Prosím, mohl by mi někdo poradit, jaká se k tomu nejlépe hodí příloha? Chci toto jídlo vařit k obědu na Nový rok a jen s chlebem bych u rodiny neuspěla.
  profile image
maki
30.11.2007 00:46
Ja bych se primlouvala za pravou bramborovou kasi:-)
Pavel  Novák profile image
Pavel Novák
14.11.2014 17:44

Idealni je bramborovo celerove pyré...cca 2/3 br+1/3 cel, sul, maslo, event zjemnit mlekem

  profile image
medunka
04.11.2007 15:44
Je to vážně výtečná záležitost... šťavnaté masíčko, jemná omáčka, s chlebem i s bramborovými nočky vynikající... Použila jsem asi moc "kyselé" víno, takže jsem lehoučce dosladila třtinovým cukrem...
  profile image
Káča
09.10.2006 22:23
neuvěřitelné, fantastické. doporučuji vyzkoušet.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/12

Prosinec 2004

Související články

demi-glace

Ani vývar, ani omáčka: Naučte se demi glace a povyšte vaše vaření na úroveň šéfkuchařů

Demi-glace je zosobněním termínu „kouzelná přísada šéfkuchařů“. Má koncentrovanou chuť masa, je základem pro dokonalé omáčky a taky je těžce návykový! Dříve se demi-glace zahušťovalo jíškou, moderní šéfkuchaři dávají přednost redukci pomalým dlouhým vařením. Barva a hustota se můžou lišit podle toho, jak dlouho příprava trvala; demi-glace může mít až konzistenci pevného želé.