Boeuf bourguignon neboli hovězí po burgundsku je připravované na červeném víně a nejlépe den dopředu, druhý den chutná ještě lépe. Hovězí pečte v troubě, výhodou je, že ho nemusíte tak často hlídat a je křehčí. Recept na hovězí po burgundsku je původem z Francie a rozhodně stojí za to ho vyzkoušet.
Videorecept
Suroviny
Na cibulky
Na žampiony
Na 1 porci
- Energie 1025.67 kcal
- Bílkoviny 73.5 g
- Sacharidy 48.33 g
- Tuky 47.33 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/7
Recept je z vydání:
Apetit 2010/7
Těstoviny 100x jinak Zmrzlinový koncert Slavná kuchařka Julie Child
Komentáře
Dělám trochu jiný postup podle Dity P., ale je to naprosto luxusní. K tomu domácí bagetka...
Dobrý den, mohla bych se prosím zeptat - četla jsem recept i s marinováním masa v červeném vínu se zeleninou a kořením přes noc - zkoušeli jste také tuto variantu? Nevím, k čemu se spíše přiklonit a zda to ještě zásadně ovlivní chuť pokrmu. Předem Vám moc děkuji za radu!
Milá Iveto, marinováním přes noc chuť červeného vína lépe pronikne do masa. Opékání je potom složitější, protože je maso vlhké, výsledek ale stojí za to. Obě varianty ale vedou k delikatese, takže je to jen na vás. :)