Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)
20. 12. 2025
Stifado
Apetit
Stifado
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)

Stifado je řecká klasika z jednoho hrnce, která voní po pomalu taženém mase, sladkých cibulkách a hřejivém koření. My jsme ale recept uspíšili a použili už hotová hovězí líčka sous vide, která seženete ve větších supermarketech. Dokonalé jídlo pro celou rodinu bez dlouhého stání u plotny.


Nezhasínat obrazovku

Porce

6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/12

Prosincové číslo Apetitu voní vanilkou, perníkem i skořicí. Recepty na klasické cukroví v moderním pojetí jsme získali od úspěšné slovenské cukrářky Petry Tóthové: vosí hnízda s pistáciemi a malinami, barevné linecké ochucené mákem, kakaem, čajem matcha nebo košíčky ve stylu Schwarzwaldského dortu a Opilého Izidora. V rozhovoru Petra poradí, jak si usnadnit pečení, a také přiblíží, jaké sladkosti mají na Slovensku největší úspěch. Ve vánočním Apetitu pečeme tři různé vánočky: klasickou kynutou, kváskovou a rychlou tvarohovou bez kynutí a přinášíme inspiraci na jedlé dárky. Pokud nejste milovníky masa, oceníte naše vegetariánské štědrovečerní menu složené z krému z pečené zeleniny, smažené hlívy s bramborovým salátem, Wellingtonu bez masa a sýrových kroket. Pro ostatní jsme připravili různé druhy slavnostních pečínek z bůčku, hovězího, telecího i kuřecího masa, ale také čtyři různé rybí polévky. Prosinec je jedním z nejvíce hektických období, proto jistě oceníte recepty na rychlé večeře, a na rychlost sází také Zdeněk Pohlreich, jehož nová kuchařka se jmenuje 30 minut a v prosincovém čísle najdete nejen rozhovor s šéfkuchařem, ale také čtyři recepty z knihy. A pokud chcete zůstat ještě chvíli na cestách, nabízíme výlet do Nizozemska, kde ochutnáte tradiční vafle se sirupem, obložené chleby broodjes nebo krokety z hovězího ragú. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Rybí polévka s kremrolí? Bláznivý nápad z Třeboně, který chutná božsky. Známe recept z restaurace DaMartie na originální delikatesu

Když nás v létě známí z jižních Čech poslali do třeboňské restaurace „s takovým jakoby francouzským názvem“ hned pod hrází – prý na polévku s kremrolí – brali jsme to spíš jako kuriozitu než jako gastronomický zážitek. Jenže všechno bylo jinak. V restauraci DaMartie vaří srdcem a jejich rybí polévka s kremrolí se mezitím stala jihočeskou legendou, o které si hosté vyprávějí napříč republikou. My jsme ji ochutnali, vyptali se na recept – a teď si ji můžete uvařit i vy.