Nová registrace Zapomenuté heslo

Mražení se sice primárně využívané jako přirozená forma konzervace, lze ho ale využít i pro přípravu osvěžujících dezertů. Letní teploty jdou ruku v ruce především se zmrzlinou a sorbety. Nemusíte se spoléhat na nabídku lokální cukrárny a můžete se pustit do přípravy vlastních, unikátních chutí s tím, že budete přesně vědět, jaké ingredience používáte. Jste-li opravdovými milovníky zmrzliny, zvažte pořízení zmrzlinovače, který vám práci notně usnadní.

Mražení jakožto konzervační metoda se pak vyznačuje zachováním většiny nutričních hodnot. Nevýhodou je ale změna textury, především u ovoce a listové zeleniny.

Zachlazování je technika rychlého ochlazení potravin po jejich uvaření. Cílem je zpomalení růstu bakterií a prodloužení trvanlivosti. Využívá se nejčastěji v profesionálních kuchyních, jelikož umožňuje krátkodobé skladování pokrmů, které je potřeba připravit s předstihem. 

Všechny kategorie článků