Nová registrace Zapomenuté heslo

Přestože je grilování spíš sezónní záležitostí, s pomocí domácích grilů se do něj můžete pustit celoročně. Žár plamene dodává potravinám nezaměnitelnou chuť: karamelizují a probíhá u nich tzv. Maillardova reakce, při níž vzniká hnědá kůrka, a ke všemu ještě potraviny získávají kouřové aroma. Grilovat lze prakticky cokoliv – maso, zeleninu, ovoce, houby –, přičemž se vyhnete nadbytečnému tuku, který z jídla odkape pryč.

Velkou výhodou a lákadlem grilování je možnost marinování. Dodáte jím jídlu další dimenzi a i z vcelku prostých a přímočarých receptů vykouzlíte zajímavé chutě. V neposlední řadě je u grilování zcela zásadní společenský rozměr, jelikož jsou grilovačky oblíbenou rodinnou i kamarádskou kratochvílí. Nechte se inspirovat našimi recepty a tipy na ta nejchutnější grilovaná jídla!

Všechny kategorie článků