Jahodový sorbet je nejlepší v létě z čerstvých jahod, ale můžete si ho dopřát i mimo sezonu, pokud si zmrazíte část úrody jahod. Bez výkonného mixéru nebo food processoru se neobejdete, nicméně i mezi přístroji mohou být rozdíly. Pokud máte opravdu silný mixér, můžete mixovat jahody zmrzlé na kost. V opačném případě je nechte 5 až 10 minut povolit.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 127.5 kcal
- Bílkoviny 0 g
- Sacharidy 28.75 g
- Tuky 0 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/6
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/6
Vychutnejte si s červnovým Apetitem, který vychází 20. 5., všechny slasti přicházejícího léta – opojně vonící jahody, svěží saláty, večeře, které si zamilují nejen děti, asijský street food, piknikové dobroty a hlavně možnost konečně si vychutnat jídlo pod širým nebem. Prostřednictvím nového čísla bychom vás rádi pozvali na jubilejní 10. ročník Apetit pikniku. Ano, je to tak, piknik bude! A my už se na vás moc těšíme. Není to ovšem jediné překvapení, které pro vás máme. Tím dalším jsou Dny Apetit, týdenní online festival plný slev pro všechny, pro něž je jídlo vášeň a životní styl. Apetit, napsáno s chutí.