Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
4,4 (85x)
20. 5. 2015
Jahodové tiramisu bez vajec
Apetit
Jahodové tiramisu bez vajec
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
4,4 (85x)

Klasický italský dezert doplňte šťavnatými jahodami a dejte vychladit. Jahodové tiramisu s mascarpone připravíte bez vajec a pokud zvolíte čerstvé voňavé jahody, úspěch máte zaručen. I když se jedná o velmi jednoduchý dezert, alespoň pro začátek se recept určitě hodí.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2184 kcal
  • Bílkoviny 14 g
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 196 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(85 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
klára Častová
29.05.2010 12:08
Z receptu není zřejmé, zda se má cukr přidat do jahod nebo do mascarpone, můžete poradit?
  profile image
kamajka65
01.06.2010 00:26
V Itálii svařují rozmačkané jahody s cukrem a vodou a likérem (maraschinem), směs nechají vychladit. Našlehají žloutky s cukrem, přidají mascarpone a sníh z bílků... Piškoty pokryjí vrstvou rozvařených jahod, krémem a znovu vrstvy opakují, vrch zdobí plátky jahod. Takže cukr je v jahodách i v krému. Žloutky se šlehají raději s moučkovým cukrem.
Jitka Bacíková profile image
Jitka Bacíková
10.06.2010 09:32
Dobrý den, nemohla byste mi prosím poslat přesnější recept (poměry surovin) na Vámi zmiňované tiramisu jak by mělo být - variantu s jahodami ? Taky mám ráda dodržování klasických postupů u tradičních jídel tak, jak v zemi původu vznikly. Díky Jitka jitka.bacikova@gmail.com
  profile image
kamajka65
13.06.2010 23:17
Recept posílám na e-mail... jestli má ještě někdo rád klasiku, napište si na kamajka65@seznam.cz
  profile image
ivanas
28.05.2010 15:07
Místo mascarpone, používám řeský jogurt a výsledek je velmi chutný!!!
  profile image
kamajka65
31.05.2010 23:49
V receptu na TIRAMISU už chybí žloutek a likér a přebývá šlehačka... když už tam nedáte ani mascarpone, pak už není jediný důvod tomu říkat tiramisu... už tam nezbyla ANI JEDNA surovina z originálního tiramisu... To už je jako ty buřty bez masa... Určitě to není špatné, ale je to jogurtová pěna s jahodama..!!!
  profile image
martinek-ka
24.06.2010 15:52
přesně, souhlasím.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2009/6

Související články