Vanilková zmrzlina je základní příchuť a všeobecně oblíbená. Pokud hledáte možnosti jak a s čím ji kombinovat, vše najdete na konci postupu. Teď už nezbývá nic jiného, než recept vyzkoušet. A pokud máte zmrzlinovač, jste o krok blíže k dokonalé domácí vanilkové zmrzlině. Je jednoduchá, smetanová a z pravé vanilky.
Suroviny
Na recept
- Energie 7136 kcal
- Bílkoviny 197 g
- Sacharidy 297 g
- Tuky 570 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/8
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2014/8
Srpnový Apetit přináší všechny chutě léta. Vařte z toho nejlepšího, co sezona nabízí.Dopřejte si rajčata, cukety a lilek v úžasných úpravách. Experimentujte s chobotnicí z grilu.Uvařte si oběd s vůní lesa a na osvěžení připravte neodolatelné zmrzlinové poháry nebo třeba omamně vonící levandulovou limonádu, se kterou můžete jen tak relaxovat doma na zahradě.
Komentáře
Dobrý den, trochu bezradně teď stojím u tohoto receptu s knihou Dorty a dezerty v ruce - máte tam jiný recept na vanilkovou zmrzlinu u kterého je napsáno, že je dokonalý :-) Kniha je z roku 2012, tento recept 2014, můžu tedy předpokládat, že je ještě "vyladěnější"? :-)
Ani s jedním rozhodně nešlápnete vedle ;-)!
V životě jsem v obchodě neviděla smetanu, která by měla 40% tuku.
Milá Blanko, 40% šlehačku de luxe vyrábí např. Mlékárna Kunín.