Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 120 min
4,6 (426x)
22. 4. 2016
Pomalu pečená kachna
Apetit
Pomalu pečená kachna
Apetit


Velmi snadné
> 120 min
4,6 (426x)

Neuvěřitelné třináctihodinové pečení kachny je přesně ten recept, který vás dostane na kolena. Nejdříve kroutíte hlavou, moc nevěříte, nakonec se do něj pustíte a pak už to nikdy nechcete dělat jinak. Pomalu pečená kachna je prostě neodolatelná. Prsíčka se skoro sama odlupují od kosti, kůžička křupe a voní i chutná po medu. Maso pomalu pečené kachny je díky pozvolné přípravě křehké a výborné.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
2-4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

2-4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 444.5 kcal
  • Bílkoviny 12.5 g
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 15.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(426 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
dita moravcova
17.12.2017 23:02

Delala jsem jiz nekolikrat min.7x a vzdy perfektni.A pokazde pecu v noci kdyz spim-kachna se pece sama, v litinovem hrnci 's poklici vzdy podleji cca 200ml vody a jeste nikdy se mi nestalo ze by kachna nepustila tuk a stavu.Naopak je v hrnci obojiho dost...nema šanci se spalit.Medu davam mene.Kachna je dokonala a ma ruzova prsicka ktera jsou lahodna a nevysusena.Doporucuji.Pecu na horni-spodni bez horkovzduchu ale i snim jsem pekla a v pohode.

  profile image
dita moravcova
17.12.2017 23:01

Delala jsem jiz nekolikrat min.7x a vzdy perfektni.A pokazde pecu v noci kdyz spim-kachna se pece sama, v litinovem hrnci 's poklici vzdy podleji cca 200ml vody a jeste nikdy se mi nestalo ze by kachna nepustila tuk a stavu.Naopak je v hrnci obojiho dost...nema šanci se spalit.Medu davam mene.Kachna je dokonala a ma ruzova prsicka ktera jsou lahodna a nevysusena.Doporucuji.Pecu na horni-spodni bez horkovzduchu ale i snim jsem pekla a v pohode.

Ivan Biel profile image
Ivan Biel
30.12.2016 10:09

Nikdy nedělejte tento recept!Komu se tento recept povedl ať si pomocí teploměru do trouby porovná jaký obrovský rozdíl má mezi skutečnou teplotou v troubě a teplotou nastavenou!Nyní přidám odkaz na pomalu pečenou HUSU.TAM porovnejte nejen teplotu pečení ale i hmotnost.Zatímco kacna má cca 2 kg-tak husa má 3,5 kg-5 kg!
http://hobby.idnes.cz/svatomartinska-husa-krok-za-krokem-pece-se-sama-b…

Lenka Páleníková profile image
Lenka Páleníková
16.03.2015 20:09

Zdravím, tak jsem pekla kachničku na 90 stupňu 6 hodin, během toho jsem si lehla a probudil mě až dým z trouby. Kachna na padrť a i část kuchyně. Byla jsem ráda, že neuhořeli moji spolubydlící. :-)

Jana Kopřivová
13.10.2015 16:58

Příště to chce před pečením kachny aspoň litr kávy, ;-)

Alois Novák profile image
Alois Novák
24.04.2016 12:12

Nebo pect pres noc? ;-)

  profile image
dita moravcova
17.12.2017 08:50

To je divne....pecu takto kachnu uz po 7 a vzdy uplne v pohode.A to pokazde na noc,jdu klidne spat.Pecu v litinovem hrnci 's poklici,podleji tak 150-200ml vody a kachna vzdy pusti tolik stavy+tuku ze nema sanci se vyparit.

Jiří Mlnařík profile image
Jiří Mlnařík
05.12.2014 23:10

Doplnil jsem recet o oblíbenou pochutinu naší smečky - pečené zelí. Dvě hodiny před dokončením je potřeba kachnu vyjmout (nakonec ve dvou lidech, už je příliš rozpadavá) a do pekáče i s výpekem! doslova natlačit směs nakrouhaného červeného zelí (dávám horní část ze dvou hlávek, bez žeber), cibule (4-5), soli a kmínu podle chuti a kachu (opět ve dvou) vrátit na zelí. Dál recept držím stejně (jen medu dávám velmi málo, moje smečka nemusí sladkou chuť) a pokud to stihnu, dám kombinaci houskových a bramborových knedlíků.

Blanka Lejsalová profile image
Blanka Lejsalová
22.12.2009 12:04
Zdravím, mohl by mi prosím někdo poradit, jaké teploty mám zvolit v případě, že mám horkovzdušnou troubu? Moc děkuji.
Pavel Žaloudek profile image
Pavel Žaloudek
30.11.2009 16:38
Zdravím, tato verze je i v "rychlejší verzi", tj. 4 a půl hodiny, na 120 st. C. vynikající, vzhledem k množství medu v tomto receptu je ale asi více žádoucí uvedený způsob. Dobrou chuť!

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/10

Říjen 2008