Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavnostní menu

Slavnostní menu je připravováno na speciální příležitosti, jako jsou svatby, narozeniny, vánoční večeře nebo jiné významné události. Skládá se z více chodů, které jsou pečlivě vybrané. Často se začíná lahodnou polévkou, následuje hlavní chod, který může zahrnovat pečené maso, jako je svíčková, pečená kachna nebo telecí řízek, doplněný o luxusní přílohy jako gratinované brambory nebo rýže s bylinkami. Vynikající tečkou za celým jídlem bývá dezert, jako tradiční dort, koláče nebo čokoládová pěna. Slavnostní menu je vždy pečlivě sestaveno tak, aby jídla ladila dohromady a vytvořila nezapomenutelný zážitek pro všechny hosty.

Italská svatební polévka
< 25 min
5,0

Italská svatební polévka

Zelí a kroupy po asijsku
Houbovo celerové bramboráky se slaninou
Chlupaté knedlíky s červeným zelím
Batátové noky s ricottou
6receptů
Týdenní úsporná kuchařka 55. díl: Skromnější Vánoce pod taktovkou staročeské klasiky představuje Katka
Pravý vídeňský řízek
Vídeňské houskové knedlíky
Cukroví
Vídeňská roštěnka
13receptů
Menu jako na vídeňském plese v Opeře: Recept na Tafelspitz se špeclemi, štrúdl z kavárny Savoy a další dobroty
Pečená husa se zelím, bramborovými knedlíky a jablečnými škvarečky
> 60 min
4,2

Pečená husa se zelím, bramborovými knedlíky a jablečnými škvarečky

Roštěnky Esterházyovy podle Sandtnerové
> 60 min
3,8

Roštěnky Esterházyovy podle Sandtnerové

Krevetový koktejl s křenovým krémem
Pórková polévka s petrželkou a krutony
Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi
Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše
6receptů
6 receptů pro barevné a svěží stědrovečerní menu
Krkonošský houbovec
Vánoční rybí polévka
Hrachová polévka
Kapustnica
10receptů
Tradiční české Vánoce: Klasické štědrovečerní menu o10 chodech
Kynuté borůvkové knedlíky
Tvarohové knedlíky s jahodami
Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem
54receptů
Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby

Všechny kategorie článků