Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,0 (338x)
27. 9. 2021
Ořechová bábovka
Apetit
Ořechová bábovka
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,0 (338x)

Bábovka je královnou všech svátečních odpolední. Tahle ořechová je díky pořádné dávce vlašských ořechů, jogurtu a rostlinnému oleji nejen chuťově bohatá, ale také krásně vláčná a kyprá. A přesně taková má dokonalá bábovka být. Recept můžete i lehce obměnit, příště zkuste vlašské ořechy nebo jejich část nahradit lískovými oříšky nebo mandlemi. 


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Porce

1
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Na polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 6427 kcal
  • Bílkoviny 136 g
  • Sacharidy 451 g
  • Tuky 455 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(338 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/10

Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.