Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
4,0 (218x)
11. 1. 2019
Maková bábovka
Apetit
Maková bábovka
Apetit


Snadné
< 75 min
4,0 (218x)

Bábovka dnes patří mezi nejčastěji pečené moučníky, přestože dříve byla považována spíše za sváteční dezert. Maková bábovka je sama o osobě úžasně vláčná a lahodná, ale můžete ji ještě vylepšit čerstými, případně kompotovanými třešněmi nebo višněmi. Upečte si makovou bábovku jako dezert ke kávě nebo sladkou tečku po nedělním obědě.


Nezhasínat obrazovku
15
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

15
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 341.8 kcal
  • Bílkoviny 8.87 g
  • Sacharidy 29.8 g
  • Tuky 23 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Apetit. ana Obermajerová, z vydání Apetit 2005/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(218 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Lucie  Zahoříková  profile image
Lucie Zahoříková
12.02.2022 15:49
Bábovku jsem zkoušela, vše super, ale přijde mi dost mastná, je určitě v receptu správný poměr másla proti mouce? Děkuji za reakci.
Martina Kojzarová
15.02.2022 17:17

Dobrý den, paní Zahoříková,
jsme rádi, že se bábovka povedla :-). Pro jistotu jsme recept zkontrolovali, ale poměr surovin je správně. Je ovšem pravda, že vzhledem k množství másla a máku, je opravdu tučnější. Samozřejmě můžete s množstvím tuku zkusit zaexperimentovat, ale za výsledek potom bohužel nemůžeme zcela ručit. Ovšem jemné ubrání by nemuselo příliš uškodit, možná bude bábovka sušší. Případně můžete zkusit náš druhý recept na makovou bábovku se švestkami.

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Martina Kojzarová
15.02.2022 17:18

Dobrý den, paní Zahoříková,
jsme rádi, že se bábovka povedla :-). Pro jistotu jsme recept zkontrolovali, ale poměr surovin je správně. Je ovšem pravda, že vzhledem k množství másla a máku, je opravdu tučnější. Samozřejmě můžete s množstvím tuku zkusit zaexperimentovat, ale za výsledek potom bohužel nemůžeme zcela ručit. Ovšem jemné ubrání by nemuselo příliš uškodit, možná bude bábovka sušší. Případně můžete zkusit náš druhý recept na makovou bábovku se švestkami.

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Tereza _ profile image
Tereza _
05.11.2019 19:33

Děkuji za výborný recept. Mák mám všeobecně velmi ráda a osvědčila se mi v různých receptech kombinace s nádechem citronu. Do utřených žloutků s cukrem jsem přidala několik lžiček lemon curd (dá se koupit běžně v M&S nebo v Tescu), chuťově to mák příjemně doplnilo.

Leona Sodomková
02.04.2010 14:01
Tak tahle bábovka u nás vede na celé čáře. Děti i manžel jí milují a kdykoliv jedeme na dovolenou tak ji vyžadují s sebou na čestu.
  profile image
oliva.30
28.03.2009 09:22
Naprosto famózní záležitost, vynikající a vláčná, prostě nezapomenutelná. Vzhledem k ceně máku jsem zkusila její obměnu, zvolila jsem kokos a sušené brusinky a výsledek byl přímo fantastický. Za chvíli jdu zkusit další variaci, pro změnu s tvarohem. Uvidíme, jaký bude výsledek. :o)
  profile image
Lucie
11.04.2008 15:39
Je opravdu skvělá
  profile image
Petra
11.02.2008 20:27
Všem maximálně doporučuji! Výborná chuť.
  profile image
Andy
08.05.2007 13:52
Haha, na to, ze jsem tam zapomnela dat snih a maslo jsem vpatlala az na konec, tak byla vazne vynikajici!!! Priste bych dala klidne i vic tech tresni...ale rozhodne skvely recept
  profile image
nika
14.10.2007 20:40
jsem smutna dala jsem jsi s tim tolik prace , a babovka na povrchu byla tmava a tvrda a uprostred nedodelana proc?????

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/6

Červen 2005