Bábovka dnes patří mezi nejčastěji pečené moučníky, přestože dříve byla považována spíše za sváteční dezert. Maková bábovka je sama o osobě úžasně vláčná a lahodná, ale můžete ji ještě vylepšit čerstými, případně kompotovanými třešněmi nebo višněmi. Upečte si makovou bábovku jako dezert ke kávě nebo sladkou tečku po nedělním obědě.
15
Suroviny
15
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 341.8 kcal
- Bílkoviny 8.87 g
- Sacharidy 29.8 g
- Tuky 23 g
Postup přípravy
Autor: Apetit. ana Obermajerová, z vydání Apetit 2005/6
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,0/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2005/6
Červen 2005
Komentáře
Dobrý den, paní Zahoříková,
jsme rádi, že se bábovka povedla :-). Pro jistotu jsme recept zkontrolovali, ale poměr surovin je správně. Je ovšem pravda, že vzhledem k množství másla a máku, je opravdu tučnější. Samozřejmě můžete s množstvím tuku zkusit zaexperimentovat, ale za výsledek potom bohužel nemůžeme zcela ručit. Ovšem jemné ubrání by nemuselo příliš uškodit, možná bude bábovka sušší. Případně můžete zkusit náš druhý recept na makovou bábovku se švestkami.
Přejeme krásný den, redakce Apetitu
Dobrý den, paní Zahoříková,
jsme rádi, že se bábovka povedla :-). Pro jistotu jsme recept zkontrolovali, ale poměr surovin je správně. Je ovšem pravda, že vzhledem k množství másla a máku, je opravdu tučnější. Samozřejmě můžete s množstvím tuku zkusit zaexperimentovat, ale za výsledek potom bohužel nemůžeme zcela ručit. Ovšem jemné ubrání by nemuselo příliš uškodit, možná bude bábovka sušší. Případně můžete zkusit náš druhý recept na makovou bábovku se švestkami.
Přejeme krásný den, redakce Apetitu
Děkuji za výborný recept. Mák mám všeobecně velmi ráda a osvědčila se mi v různých receptech kombinace s nádechem citronu. Do utřených žloutků s cukrem jsem přidala několik lžiček lemon curd (dá se koupit běžně v M&S nebo v Tescu), chuťově to mák příjemně doplnilo.