Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (2x)
18. 10. 2025
Rohlíčky s lískooříškovou náplní skládané do formy
Apetit
Rohlíčky s lískooříškovou náplní skládané do formy
Apetit


Snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Recept na rohlíčky s lískooříškovou náplní nás zaujal na blogu Lion’s Bread a zamilovali jsme si ho hned po prvním pečení. Díky chytrému triku, kdy se rohlíčky skládají na sebe, náplň nevyteče na plech, ale krásně se vsákne do těsta a vytvoří jemnou, vláčnou strukturu.


Nezhasínat obrazovku
Na formu o průměru 23 cm
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na formu o průměru 23 cm

Na sirup

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. rohlíčky
    Zdroj: Apetit
  2. rohlíčky
    Zdroj: Apetit
  3. rohlíčky
    Zdroj: Apetit

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/10

Říjnové číslo Apetitu je inspirované českou kuchyní. Mísí se v něm tradiční recepty s těmi moderními – třeba kuřetem na čerstvé paprice nebo perníkem s žitným kvasem. Také jsme zjišťovali, jak se vařilo a vaří na Hradě za prezidentů Masaryka, Beneše, Havla i Pavla: získáte recepty na candáta s holandskou omáčkou, svíčkovou s Pálffyho knedlíkem nebo kachní prsa se sečuánským pepřem. V Apetitu najdete také ukázku z naší nové kuchařky Jablka a hrušky, připravili jsme pro vás neviditelný koláč s jablky a hruškami, jablečný karamelový džem, žemlovku nebo bůček pečený s jablky. V rozhovoru jsme si povídali s Kristínou Nemčkovou, kterou si možná pamatujete jako nejmladší vítězku soutěže MasterChef Česko. Kristína se po soutěži vydala do světa studovat a sbírat zkušenosti a nyní popisuje zážitky z michelinských restaurací, v nichž pracovala, a také svá očekávání z nové práce – na podzim se přesune na Filipíny. A protože říjnové číslo je ryze české, podívali jsme se na unikátní české značky a přinášíme příběhy těch nejslavnějších. V neposlední řadě jsme prozkoumali život pod zemí v Česku, který ovlivňuje, co se ocitne na našem talíři. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Husa s výhledem na celou Prahu? Víme, kde ji ochutnat!

V restauraci Fly Vista se o přípravu husy stará šéfkuchař Karel Caldr. Jeho precizní přístup k tradiční receptuře, moderní postupy a důraz na nejkvalitnější suroviny, v kombinaci s unikátním výhledem na historické centrum Prahy, dělají z klasického svatomartinského pokrmu výjimečnou událost.  Podívejte se, jak k přípravě svatomartinského menu přistupuje.

 

Měření