2020/10
16.09.2020

2020/10
16.09.2020
Obsah vydání
Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září.
Apetit, napsáno s chutí.

> 60 min
5,0
Kachna s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou

< 60 min
4,2
Ovocný virgin punč

< 60 min
4,7
Savojský kuřecí řízek a lehký bramborový salát s rajčaty

> 60 min
4,1
Česneková omáčka s uzeným masem

< 60 min
5,0
Rychlozavináče ze pstruha lososovitého

> 60 min
4,3
Hrstková polévka

< 20 min
4,1
Salát z naklíčeného munga s okurkou

< 20 min
2,4
Salát z černookých fazolí s fenyklem

< 60 min
4,1
Blondies z bílých fazolí

> 60 min
5,0
Guláš Székely neboli segedínský guláš

< 60 min
3,8
Bouillabaisse

< 30 min
4,7
Dršťkovka z hlívy

< 60 min
5,0
Čínská polévka s rýží a vejcem

> 60 min
4,4
Francouzská cibulačka

< 45 min
4,6
Caldo verde

< 75 min
3,9
Koláč flekanec (Kleksenkuchen)

< 45 min
3,9
Mrkvové šátečky

> 60 min
4,0
Ořechová bábovka

< 60 min
4,1
Švestkové koláče

> 60 min
3,9
Jablečné linecké řezy

< 60 min
5,0
Pečené brambory

< 60 min
3,8
Rybí filé na kmíně s bramborovou kaší

> 60 min
3,8
Vepřové maso pod pokličkou

< 60 min
3,9
Buřtguláš

> 60 min
4,0
Tmavý chlebíček s celerovou zmrzlinou a hruškami v karamelu

< 10 min
4,9
Ožehnuté mrkve s vlašskými ořechy a pomerančem

< 30 min
0,0
Vodnice v solné krustě a hořčicovo-smetanová omáčka

< 20 min
5,0
Pečené batáty s harissovým jogurtem, oříšky a semínky

< 60 min
5,0
Polévka z pečených topinamburů, s jedlými kaštany a tymiánem

< 20 min
5,0
Kedlubnovo-jablečný salát s koprem a jogurtem

> 60 min
3,9