2020/10
16.09.2020
2020/10
16.09.2020
Obsah vydání
Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září.
Apetit, napsáno s chutí.
> 60 min
5,0
Kachna s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou
< 60 min
4,2
Ovocný virgin punč
< 60 min
4,7
Savojský kuřecí řízek a lehký bramborový salát s rajčaty
> 60 min
4,0
Česneková omáčka s uzeným masem
< 60 min
5,0
Rychlozavináče ze pstruha lososovitého
> 60 min
4,3
Hrstková polévka
< 20 min
4,2
Salát z naklíčeného munga s okurkou
< 20 min
2,4
Salát z černookých fazolí s fenyklem
< 60 min
4,1
Blondies z bílých fazolí
> 60 min
5,0
Guláš Székely neboli segedínský guláš
< 60 min
3,6
Bouillabaisse
< 30 min
4,7
Dršťkovka z hlívy
< 60 min
5,0
Čínská polévka s rýží a vejcem
> 60 min
4,4
Francouzská cibulačka
< 45 min
4,6
Caldo verde
< 75 min
3,9
Koláč flekanec (Kleksenkuchen)
< 45 min
3,9
Mrkvové šátečky
> 60 min
4,0
Ořechová bábovka
< 60 min
4,1
Švestkové koláče
> 60 min
3,9
Jablečné linecké řezy
< 60 min
5,0
Pečené brambory
< 60 min
3,8
Rybí filé na kmíně s bramborovou kaší
> 60 min
3,8
Vepřové maso pod pokličkou
< 60 min
3,9
Buřtguláš
> 60 min
4,0
Tmavý chlebíček s celerovou zmrzlinou a hruškami v karamelu
< 10 min
4,9
Ožehnuté mrkve s vlašskými ořechy a pomerančem
< 30 min
0,0
Vodnice v solné krustě a hořčicovo-smetanová omáčka
< 20 min
5,0
Pečené batáty s harissovým jogurtem, oříšky a semínky
< 60 min
5,0
Polévka z pečených topinamburů, s jedlými kaštany a tymiánem
< 20 min
5,0
Kedlubnovo-jablečný salát s koprem a jogurtem
> 60 min
3,9

