Nová registrace Zapomenuté heslo

Středomořská kuchyně

Středomořská kuchyně je známá svou čerstvostí, rozmanitostí a důrazem na zdravé suroviny. Základem jsou olivový olej, čerstvá zelenina, ryby, mořské plody, bylinky jako oregano, rozmarýn nebo bazalka, a cereálie jako pšenice nebo rýže. Tato kuchyně je bohatá na zdravé tuky, které přispívají k zdraví srdce, a je považována za jednu z nejzdravějších na světě. Pasta, paella, gyros, frittata nebo hummus jsou jen některé z ikonických pokrmů, které tuto kuchyni reprezentují. V článcích o středomořské kuchyni se dozvíte více o jejích regionálních specialitách, tradičních metodách přípravy a jak snadno začlenit středomořské principy do vašeho každodenního vaření.

Krevety v bublinkách
< 45 min
5,0

Krevety v bublinkách

Šlehaná feta s pečenými olivami a angreštem
< 30 min
5,0

Šlehaná feta s pečenými olivami a angreštem

Jednoduchá paella s mořskými plody
< 45 min
5,0

Jednoduchá paella s mořskými plody

Dušená chobotnice s bramborami a zeleninou
> 60 min
5,0

Dušená chobotnice s bramborami a zeleninou

Cuketové špízy s lososem a cuketovým tzatziki
< 45 min
5,0

Cuketové špízy s lososem a cuketovým tzatziki

Houbové špízy se salátem z grilovaných paprik a burratou
> 60 min
5,0

Houbové špízy se salátem z grilovaných paprik a burratou

Salát Niçoise z grilu
< 60 min
5,0

Salát Niçoise z grilu

Kuskus s pikantním kuřecím masem a cizrnou
< 60 min
5,0

Kuskus s pikantním kuřecím masem a cizrnou

Smažené fazolové lusky
< 30 min
5,0

Smažené fazolové lusky

Jehněčí svíčková s mátovým kuskusem
> 60 min
5,0

Jehněčí svíčková s mátovým kuskusem

Všechny kategorie článků