Nová registrace Zapomenuté heslo

Středomořská kuchyně

Středomořská kuchyně je známá svou čerstvostí, rozmanitostí a důrazem na zdravé suroviny. Základem jsou olivový olej, čerstvá zelenina, ryby, mořské plody, bylinky jako oregano, rozmarýn nebo bazalka, a cereálie jako pšenice nebo rýže. Tato kuchyně je bohatá na zdravé tuky, které přispívají k zdraví srdce, a je považována za jednu z nejzdravějších na světě. Pasta, paella, gyros, frittata nebo hummus jsou jen některé z ikonických pokrmů, které tuto kuchyni reprezentují. V článcích o středomořské kuchyni se dozvíte více o jejích regionálních specialitách, tradičních metodách přípravy a jak snadno začlenit středomořské principy do vašeho každodenního vaření.

Krevety v bublinkách
< 45 min
5,0

Krevety v bublinkách

Šlehaná feta s pečenými olivami a angreštem
< 30 min
5,0

Šlehaná feta s pečenými olivami a angreštem

Jednoduchá paella s mořskými plody
< 45 min
5,0

Jednoduchá paella s mořskými plody

Dušená chobotnice s bramborami a zeleninou
> 60 min
5,0

Dušená chobotnice s bramborami a zeleninou

Italská cuketová polévka
Studená cuketová polévka
10receptů
Cuketová polévka – rychlé letní jídlo mnoha chutí a podob
Kuře s rýží v jednom hrnci
Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce
Pestrá fazolová pánev
32receptů
Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc
Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem
Ostré těstoviny s rajčátky a olivami
55receptů
Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů
Nadívané kalamáry
19receptů
Vůně Středomoří: 19 lehkých receptů
Losos v papilotě
Pstruh s jablky
30receptů
30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami
Těstoviny s plody moře
Smažené kalamáry
slavky
5receptů
Mořské plody 5x jinak

Všechny kategorie článků