Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
5,0 (2x)
3. 5. 2025
Jehněčí svíčková s mátovým kuskusem
Image Professionals
Jehněčí svíčková s mátovým kuskusem
Image Professionals


Pro zkušené
> 60 min
5,0 (2x)

Delikátní chod inspirovaný chutěmi marocké kuchyně, který díky minutkové úpravě masa, bleskové přípravě kuskusu a hotové demi-glace omáčce připravíte raz dva. Ušetřený čas můžete věnovat tomu, aby naservírovaná jehněčí svíčková s mátovým kuskusem vypadala jako od šéfkuchaře.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 614 kcal
  • Bílkoviny 27.25 g
  • Sacharidy 40.5 g
  • Tuky 28.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/5

Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2519613725.jpg

Kvíz: Poznáte bylinky jen podle fotky, nebo vás zradí i ta nejznámější?

Poznávání bylinek je trochu jako hra na detektiva – nestačí se dívat jen na povrch, je potřeba zapojit všechny smysly. Správné určení totiž není jen otázkou zajímavého kvízu, ale i podmínkou úspěchu v kuchyni. Když si osvojíte pár jednoduchých triků a budete se opírat o vůni, chuť i ověřené zdroje, už vás žádná záměna v kuchyni nečeká. A tak zatímco fotka může někdy klamat, vaše čichové a chuťové buňky vám vždycky napoví správně. V kvízu se však musíte spolehnout jen na fotku a drobnou nápovědu.