Příprava chobotnice v našich podmínkách může být pro někoho výzva, ovšem my se jí nezalekli. Chobotnice má netučné maso s nasládlou chutí. Výborná je zasyrova v suši nebo naložená ve sladkokyselém nálevu. Můžete ji péct i grilovat. Při nákupu vybírejte spíš menší kousky, které jsou měkčí a jemnější. Zkrátka ideální pro tento recept.
Porce
Suroviny
Porce
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/8

Recept je z vydání:
Apetit 2023/8
Nejlepší parťák na prázdniny? Srpnový Apetit, který vychází už 20. 7. Čeká vás čerstvá porce receptů se sezonními surovinami, zajímavé články a praktické tipy. Zpracujte úrodu a vyzkoušejte nejlepší recepty z rajčat a cuket, nechte se okouzlit proslulým i méně známým italským pečivem, připravte si dezerty inspirované slavnými koktejly a na cesty si s sebou přibalte svěží saláty ve skle. Přečtěte si, jak se pěstuje káva v mexickém Veracruz, ohlédněte se spolu s námi za 12. Apetit piknikem, nechte si poradit s výběrem zmrzlinovače a naučte se párovat jídlo s vínem. Helena Fléglová vás v dalším díle Cukrářské akademie zasvětí do tajů želírování a zahušťování a naše dvorní fotografka Alena Hrbková se s vámi ve svém seriálu Škola focení blíže podívá na světlo. Apetit, napsáno s chutí.