
Březnové číslo Apetitu, které vychází ve čtvrtek 20. února, je předzvěstí blížícího se jara a přináší barevné recepty plné svěžích surovin. Na co se můžete těšit?
Po masitém únoru přichází odlehčení, v březnovém Apetitu proto budeme vařit z kadeřávku, růžičkové kapusty, špenátu, máty, ale také čekanky nebo grapefruitu. Máme pro vás návod, jak připravovat pokrmy bez masa a bezmasé jídlo dokonale ochutit. Naučíme vás vařit s tofu a přineseme inspiraci na jeho méně obvyklé úpravy, např. čokoládovou pěnu s karamelem.
Aby ani v tento měsíc nepřišli zkrátka milovníci masa, vypravili jsme se do Maďarska, kde roste ta nejlepší červená paprika, a z té pro vás uvařili masové koule v kysaném zelí, pastorčinu tarhoňu s klobásou a paprikáš s haluškami. Nebudete vědět, co si dát dříve! Se sladkou tečkou tentokrát neztratíte mnoho času – vsadili jsme na bleskové dezerty, v nichž upotřebíte zásoby z mrazáku a spíže.
Na cesty jsme se vydali na japonský ostrov Hokkaidó, kde ochutnáte mořské plody a najdete farmy se skvělými mléčnými výrobky. V rozhovoru měsíce jsme si popovídali s moderátorkou Herbáře Kateřinou Winterovou, která povyprávěla o tom, co sama pěstuje na zahradě, co ji na zahradničení nejvíce baví a jakou kuchyni má nejraději.
Na co se ještě můžete těšit?
- Hvězda sezony: jídla z první jarní zeleniny a bylinek
- Vafle na sladko i na slano
- Rychlé dezerty ze zásob v mrazáku a spíži
Březnový Apetit si můžete objednat do schránky. Poštovné je na nás!
Autorka: Jana Kopecká, šéfredaktorka časopisu Apetit