
Březnový Apetit přináší jaro! Po masitém únoru přichází odlehčení v podobě zelených receptů plných bylinek a první zeleniny a také bezmasých jídel. Na co se můžete těšit, vám redakce prozradí i ve videu.
Ačkoliv spousta lidí začíná odlehčovat jídelníček v lednu, ta pravá chvíle nastává teprve na přelomu zimy a jara. Venku se začne oteplovat a člověk dostává přirozeně chuť na zeleninová jídla a také postupně ubírá na mase.
Apetit tentokrát vsadil na tofu, které se objeví v receptech na krémovou polévku, marinované špízy, tofu kebab nebo čokoládovou pěnu. „Čokoládová pěna byla asi největším překvapením při přípravě březnových receptů. Z tofu jsme vyrobili velmi chutný krém s vlastnostmi ganache, která se skvěle hodí do dezertů. Na veganské sladkosti bude úplně dokonalá,“ říká šéfredaktorka Jana Kopecká.
Jak odlehčit? Zkuste to bez masa
V březnovém Apetitu najdete ještě více bezmasých receptů a k tomu spoustu rad a tipů od šéfkuchařů Ambiente, který v seriálu Školní rok v kuchyni poradí, jak jídla čistě z luštěnin, soji a zeleniny připravit. „Je umění vytvořit takové menu, aby člověk neměl vůbec potřebu masa. Docílíte toho různými technikami a kombinacemi surovin, které dávají jídlu umami chuť,“ říká šéfkuchař Martin Štangl.
Do Maďarska na farmu
Zkrátka nepřijdou ani milovníci masa. Redaktorka Apetitu Katka Kočičková se vypravila do Maďarska na farmu, kde roste ta nejlepší červená paprika a z té redakce připravila tři recepty inspirované maďarskou kuchyní: masové koule v kysaném zelí, pastorčinu tarhoňu s klobásou a paprikáš s haluškami. Nebudete vědět, co si dát dříve!
Co se zásobami ovoce v mrazáku? Ozdobte jím vafle
A až vás bude trápit, že máte přeplněný mrazák zásobami ovoce z léta, nalistujte naše bleskové dezerty nebo recepty na vafle. U pečení neztratíte mnoho času a provětráte zásoby, abyste si uvolnili místo pro začínající sezonu nejrůznějších druhů zeleniny i ovoce.