Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,1 (75x)
18. 7. 2014
Ukrajinský boršč
Apetit
Ukrajinský boršč
Apetit


Snadné
> 60 min
4,1 (75x)

Klasická polévka. Ukrajinský boršč je velmi sytý. Dejte si k němu čerstvý chleba, a už nemusíte vařit další chod.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 534.75 kcal
  • Bílkoviny 32.25 g
  • Sacharidy 49.5 g
  • Tuky 27.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(75 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
kochichice
24.09.2021 21:36
Řepa se vaří zvlášť spolu s rajčatovým protlakem a octem, a vaří se dlouho. Když se dá do polévky spolu s ostatní zeleninou, bude pořád jako šutr, kdežto zbytek bude na kaši. Stejně tak brambory je lepší uvařit zvlášť a do boršče je přidat spolu s vodou, ve které se vařily. Do ukrajinského boršče patří i fazole. Možná je to krajová záležitost, ale náš rodinný recept je obsahuje. (Jo, jsem Úkáčko.)
Natálie Šírová profile image
Natálie Šírová
29.01.2019 15:53

Výborná polévka. Souhlas s předchozími komentáři - vařit se musí v závěrečné fázi minimálně půl hodiny.

  profile image
milao
30.08.2015 14:01

Od kdy se dává do boršče jíška? To je nějaká česká odrůda, ani Ukrajinec ani Rus by ji tam nedal. Polévku zahustí pouze zelenina a snetana. Čerstvou červenou řepu je potřeba vařit podstatně déle než ostatní zeleninu, jinak bude jak brok.

  profile image
Alena
04.09.2007 16:46
Recept se nachází v č.2/06, str.62
  profile image
jk
16.04.2007 23:09
pokud není červená řepa z konzervy, vařte ji podstatně déle!

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/2

Únor 2006