Křupavé smažené vepřové koleno s bohatou chutí, doplněné pikantním paprikáčem, dozlatova pečenými brambory a svěží nakládanou ředkvičkou – dokonalá kombinace pro milovníky poctivého jídla. Tento tradiční, ale originálně vylepšený recept zaručí šťavnaté maso, lahodné přílohy a výrazné chutě. O recept se s námi podělil šéfkuchař restaurace Bistro 105 v Třeboni, Michal Voldřich.
Suroviny
Na koleno
Na brambory
Na nakládanou ředkvičku
Na paprikáč
Na 1 porci
- Energie 3041.75 kcal
- Bílkoviny 106.5 g
- Sacharidy 282.75 g
- Tuky 157.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/2
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2024/2
Únorové vydání Apetitu, které vychází 18. 1., vás uprostřed chladné zimy zahřeje u srdce. O místo na vašem stole budou bojovat pestré krémové polévky a surovina měsíce – červené zelí. Milovníci tradiční české kuchyně v moderním kabátu jistě ocení masopustní speciality v podání šéfkuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů a ukázku z kuchařky Jazyk, srdce, mozek, krev loňského vítěze soutěže MasterChef Martina Peciny. Necháte se svést afrodiziakálním valentýnským menu nebo snad okouzlit francouzskými mousse v podání Heleny Fléglové? Třeba svou touhu po sladkém ukojíte rafinovanými kávovými dezerty nebo bohatými masopustními moučníky, mezi nimiž se skrývá i jeden slaný favorit – hříšně dobré koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem. Nepochybně oceníte i praktické tipy na lahodné rychlé večeře pro všední dny či na pokrmy, které vám během zimy pomohou dodržet pitný režim. Únorový Apetit je v prodeji od 18. 1. Apetit, napsáno s chutí.