Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,6 (544x)
2. 5. 2018
Pravá boloňská omáčka
Apetit
Pravá boloňská omáčka
Apetit


Snadné
< 90 min
4,6 (544x)

Boloňská omáčka, známá také jako ragù alla bolognese, je hustá, bohatě dochucená masová italská omáčka. Připravuje se z mletého hovězího nebo vepřového masa, rajčat, cibule, mrkve, celeru a bylinek. Často se do ní přidává také červené víno a mléko nebo smetana. 


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 734.5 kcal
  • Bílkoviny 33.5 g
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 28.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(544 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Pepek Namornik profile image
Pepek Namornik
02.04.2020 13:53

Tohle je na vyhlášení války Itálii. Omáčka bez chuti a barvy! Nedalo se to jíst bez dokořenění. Doporučuju přidat česnek a rozhodně víc rajčat a třeba rajčatový protlak. Zkazilo mi to celý oběd a celý den. Jsem tak nasraný, že jsem se registroval jen abych napsal tenhle komentář. Všichni kdo podle něj budete vařit buďte varováni.

Najděte si radši lepší recept. Ať se Vám neposere celej den jako mně.

Díky a přeji abyste to uvařili někomu z Itálie a ten Vám popřeje jak hezký den máte mít!

Sbohem.

Martina Kojzarová
02.04.2020 15:32

Dobrý den,
moc nás mrzí, že se omáčka nevydařila podle Vašich představ, a ještě více, že jste měl zkažený den. Nepovedené jídlo nepotěší nikoho. Recept má za ta léta velmi mnoho pozitivních ohlasů, ale je naprosto jasné, že ne vždy je možné se trefit do chuti a vkusu všem :-(.
Receptů na boloňskou omáčku máme v archivu hned několik a věříme, že by se Vám mohli do chuti trefit více, protože jsou dochucené výrazněji. Můžeme doporučit třeba boloňské ragů: https://www.apetitonline.cz/recepty/7143-dokonale-bolonske-ragu.html nebo boloňskou omáčku podle šéfkuchaře Richarda Fuchse: https://www.apetitonline.cz/recepty/8744-richardova-bolonska-omacka-s-t… či verzi, o kterou se s námi podělil Gianfranco Coizza: https://www.apetitonline.cz/recepty/8745-gianfrancova-bolonska-omacka-s…

S přáním co nejklidnějších dnů,
redakce Apetitu

  profile image
vincent
25.10.2021 14:02
Dobry den, pridavam sa ku kolegovi. Odporucam tento recept stiahnut, nech vam zbytocne nekazi meno. Ked som varil podla receptu, tak to bola nejaka zeleninova zmes s masom, za co by ma taliani asi vykazali na 10r z ich uzemia. Po modifikacii receptu, kedy sa vyhodil zeler, pridalo maso / ubralo mrkvy, pridal cesnak, viac paradajok a odobralo mlieko bol vysledok o dost lepsi. Taliani by z neho stale nadseni neboli ale uz by ma aspon nechceli nevykazat z ich uzemia. Toto kucharom nie je, toto je od zakladu surovinovo dost mimo. O pomeroch ani nehovorim.
George Paegas profile image
George Paegas
01.03.2023 20:55
Naprosto nesmyslný komentář...
Iva W profile image
Iva W
01.08.2021 10:35
Recept je bezpochyby naprosto v pořádku. Jen je třeba to postupně opravdu řádně orestovat a opravdu nechat dlouho na plotně probublávat. Zkuste požádat zdatnějšího kuchaře, aby vám ukázal, jak postupovat a jak to vyladit. Přeji slunce v duši.
Stephy
16.11.2021 18:04
Ahoj Pepku :) každé vaření chce čas a dělat to s láskou. Nic se nesmí uspěchat. Mě tento recept chutná. Je pravda že každý má rád svůj recept na tuto omáčku. Rád bych se podělil o váš recept který máte vy:) Přeji příjemný večer a pamatujte: Láska prochází žaludkem&lt;3
George Paegas profile image
George Paegas
01.03.2023 20:55
Zdravím. Tak především, je fajn, když se člověk chová normálně, ne jako naprostý buran, tedy, bez vulgarit, a to bez ohledu na výsledek svého snažení. Práce kvapná, málo platná, tento recept je naprosto v pořádku, stačí nespěchat. Je famózní a velmi chutný, občas jej udělám u kamaráda v kuchyni v baru. ještě nikdo to nepřišel reklamovat...a ty zástupy lidí, kdo ochutnal, dost často se i vrací, aby se to opakovalo...holt, komu není z hůry dáno, v Apotece nekoupí...říká se...

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/5

Květen 2007