Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (2x)
7. 7. 2025
Plněné papriky
Apetit
Plněné papriky
Apetit


Snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Plněné papriky přesně tak, jako je dělaly naše babičky a tety z třetího kolene. Recept se dědí z generace na generaci a chutná stále tak, jak si ho pamatujeme z dětství. Kynuté knedlíky jsme tentokrát vynechali a nahradili je hráškovou rýží. 


Nezhasínat obrazovku
Na 8 paprik
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 8 paprik

Na omáčku

Na podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/7

Červencový Apetit, který vychází už 22. 6., znamená jediné – prázdniny jsou tu! Přinášíme vám spoustu receptů, tipů a triků, se kterými bude letošní léto plné chutí a barev. Na grilu připravíme ryby a zeleninu, meruňky i barevné mrkve necháme zazářit v originálních sladkých i slaných pokrmech. Na počest KVIFF nahlédneme pod pokličku nejslavnějším mafiánům z obrazovek, klanům Corleone i Soprano (můžeme prozradit, že jeden recept otestuje i Pavel Berky). Helena Fléglová vám v dalším díle Cukrářské akademie prozradí vše o bílkovém sněhu a naše dvorní fotografka Alena Hrbková vás ve svém novém seriálu Škola focení naučí fotit jídlo. Lenka Hnidáková alias Lelí vás nechá nahlédnout do kuchařky Cupcake 2 a podělí se o řadu receptů a tipů. Nezapomněli jsme ani na osvěžení v podobě nanuků a ledových čajů a na rychlé večeře pro dny, kdy nechcete u plotny trávit ani minutu času navíc, než je nutné. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

20250630_Plněné_papriky_s_rajskou_omáčkou_a_knedlíkem_foto-1.jpg

Plněné papriky se smetanovou omáčkou: Klasika od babičky, kterou snadno proměníte v italskou, maďarskou i orientální lahůdku

Papriku a rajčata si většina z nás automaticky spojí s lečem, ale jejich chuťový potenciál sahá mnohem dál. Důkazem jsou poctivé plněné papriky se smetanovou omáčkou – tradiční jídlo, které voní po domově, ale přitom se díky variacím s bylinkami, luštěninami nebo třeba římským kmínem snadno promění i v kuchyni světovou. Plněné papriky totiž nejsou jen retro záležitost, ale skvělý základ pro kreativní domácí vaření.