„Geniálně jednoduchý recept, ideální (nejen) pro ulítané matky. Kuře na paprice patří mezi naše stálice, jelikož jde o jedno z mála jídel, která náš tříletý nejedlík pozře. Vařím ho ale jinak, tak jsem ráda vyzkoušela tuto verzi. Recept je skvělý v tom, že nevyžaduje prakticky žádnou péči, jen je zapotřebí si vaření naplánovat, uvaření kuřete a vývaru trvá déle. Příště si musím dát pozor na měkkost masa, trochu se mi rozvařilo.“ Uvádí čtenářka Sandra Matějková, která tento recept ze zářijového čísla vyzkoušela.
Porce
Suroviny
Porce
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/9

Recept je z vydání:
Apetit 2024/9
Se zářijovým číslem Apetitu si užijete naplno babí léto a začnete se připravovat na nový školní rok. Odbornice na výživu Karolína Fourová v rozhovoru prozradí, jaké jídlo chystat dětem (nejen) ke svačinám, na co si dávat pozor a s čím si naopak příliš nelámat hlavu. Se začátkem školního roku Apetit připravil nový seriál, který vás provede základy vaření. V prvním díle se věnujeme vybavení kuchyně: dozvíte se, co opravdu potřebujete, aby se vám dobře vařilo. Letošní září bude hodně křupavé, připravili jsme recepty z kukuřičných lupínků a vařili jsme také v horkovzdušné fritéze. Upekli jsme také dezerty plné ořechů a ovoce, které dozrává koncem léta. A protože se v září řeší problematika (ne)plýtvání, zaměřili jsme se na přílohy a vymysleli originální řešení, jak v nových jídlech zužitkovat zbylé těstoviny, brambory i bramborovou kaši nebo knedlíky. Babí léto si s námi užijete i na cestách. Tentokrát jsme se vypravili za vínem do Itálie a poradíme vám, jaká vinařství navštívit poblíž známého města Verona. A také jsme se zajímali o české lanýže. Apetit, napsáno s chutí