Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 10 min
5,0 (2x)
16. 9. 2025
Křupavé zelené fazolky
Image Professionals
Křupavé zelené fazolky
Image Professionals


Snadné
< 10 min
5,0 (2x)

Zelené fazolky můžete stejně jako červenou řepu naložit do slaného nálevu a nechat pozvolna kvasit. Tato křupavá zelenina se báječně hodí k masu, zapečeným těstovinám nebo jako pikantní surovina do salátu. 


Nezhasínat obrazovku
Na 1 sklenici o objemu 500 ml
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 sklenici o objemu 500 ml
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/9

Se zářijovým číslem Apetitu si užijete naplno babí léto a začnete se připravovat na nový školní rok. Odbornice na výživu Karolína Fourová v rozhovoru prozradí, jaké jídlo chystat dětem (nejen) ke svačinám, na co si dávat pozor a s čím si naopak příliš nelámat hlavu. Se začátkem školního roku Apetit připravil nový seriál, který vás provede základy vaření. V prvním díle se věnujeme vybavení kuchyně: dozvíte se, co opravdu potřebujete, aby se vám dobře vařilo. Letošní září bude hodně křupavé, připravili jsme recepty z kukuřičných lupínků a vařili jsme také v horkovzdušné fritéze. Upekli jsme také dezerty plné ořechů a ovoce, které dozrává koncem léta. A protože se v září řeší problematika (ne)plýtvání, zaměřili jsme se na přílohy a vymysleli originální řešení, jak v nových jídlech zužitkovat zbylé těstoviny, brambory i bramborovou kaši nebo knedlíky. Babí léto si s námi užijete i na cestách. Tentokrát jsme se vypravili za vínem do Itálie a poradíme vám, jaká vinařství navštívit poblíž známého města Verona. A také jsme se zajímali o české lanýže. Apetit, napsáno s chutí

Související články

shutterstock_2477343307.webp

Dáváte máslo do lednice? Jeden jednoduchý trik zajistí, že bude roztíratelné a čerstvé týdny!

Máslo je nenahraditelným zlatým pokladem každé kuchyně. Bez něho si jen těžko představíme vaření, pečení nebo třeba zdánlivě obyčejnou snídani. Má však jednu nevýhodu – jeho trvanlivost je omezená, navíc nevydrží mimo lednici. Nebo ano? Naštěstí existuje několik osvědčených způsobů, jak jeho čerstvost prodloužit a mít ho po ruce vždy v té nejlepší kondici.

Do 10 minut Snadné Pikantní Středoevropská Party a oslavy Příprava Příloha Bezmasá jídla Z ovoce Z hub Z tofu Ze sýra Z vajec Ze zeleniny Z rýže Z brambor Houby Kuba Drůbež Husa Kachna Krůta Kuře Kuřecí prsa Kuřecí stehna Dezerty, sladká jídla Dorty Cheesecake Čokoládový dort Dort pavlova Mrkvový dort Ovocný dort Svatební dort Italské dezerty Poháry Krémy, zmrzliny, pudinky Koláče, buchty, moučníky Křehké koláče Kynuté koláče Tvarohový koláč Bublaniny Honzova buchta Hruškový koláč Jablečný koláč Jablečný štrúdl Muffiny Rebarborový koláč Vánočka Banánový chlebíček Brownies Bábovky Sladká jídla Koblihy Krupicová kaše Ovesná kaše Rýžový nákyp Vafle Žemlovka Lívance Palačinky Vdolky Zákusky a cukroví Linecké cukroví Makronky Perníčky Pracny Sladké kuličky Sušenky Tartaletky Tiramisu Tvarohové řezy Creme brulee Panna cotta Rolády Vanilkové rohlíčky Luštěniny Čočka Fazole Cizrna Hrách Maso Dušené maso Hovězí Svíčková Králík Jehněčí Telecí Vepřové Vepřová plec Zvěřina Jiné maso Masové koule Mleté maso Paštika Sekaná Špízy Tatarák Uzené maso Hamburger Nápoje Koktejly Likéry Sirupy Limonády Šťávy a smoothies Teplé nápoje Omáčky Houbová omáčka Koprová omáčka Rajská omáčka Studené omáčky Teplé omáčky Omáčky k masu Pizza Polévky Husté polévky Jarní polévky Polévky krémové Polévky s houbami Kulajda Polévky s masem Boršč Polévky zeleninové Bramboračka Brokolicová polévka Cibulačka Cuketová polévka Česnečka Čočková polévka Dýňová polévka Fazolova polévka Hrachová polévka Hrášková polévka Kapustová polévka Květáková polévka Minestrone Mrkvová polévka Pórková polévka Rajská polévka Špenátová polévka Zelňačka Rybí polévky Vývary Zeleninový vývar Hovězí vývar Kuřecí vývar Studené polévky Přílohy Nádivka Přílohy z brambor Bramboráky Bramborový salát Bramborové placky Přílohy z mouky Knedlíky Noky Přílohy ze zeleniny Quinoa Rizoto Ryby Mořské ryby Tuňák Makrela Losos Mořské plody Kalamáry Krevety Sladkovodní ryby Candát Pstruh Kapr Saláty Zálivky na salát Saláty s masem / rybou Caesar salát Těstovinové saláty Zeleninové saláty Čočkový salát Okurkový salát Rajčatový salát Salát z červené řepy Zelný salát Studená kuchyně Lahůdky a chuťovky Sendviče a chlebíčky Chlebíčky Pomazánky Vajíčková pomazánka Tvarohová pomazánka Tuňáková pomazánka Rybičková pomazánka Těstoviny Gnocchi Lasagne Špagety Těstoviny s tuňákem Zapečené těstoviny Základní recepty Marinády a dresinky Těsta Zavařování a nakládání Džemy a marmelády Nakládaná zelenina Nakládaný sýr a maso Slané pečení Slané koláče Tortilly a placky Chléb a pečivo Bageta Bruschetta Chléb Focaccia Mazanec Kolekce receptů Jíme zdravě Menu na gril Menu podle surovin Menu pro vegetariány Menu s masem Menu z ryb a mořských plodů Menu ze světa Na party a oslavy Pečení sladké a dezerty Pečení slané Pro sváteční příležitosti Vánoční kolekce receptů Z jednoho hrnce Guláš Segedínský guláš Ostatní The best of Apetit Nejlepší recepty Nejoblíbenější recepty Další kategorie Zdravé recepty Zdravé cukroví Zdravé dezerty Zdravé koláče Zdravé obědy Zdravé pečení Zdravé pečivo Zdravé polévky Zdravé pomazánky Zdravé snídaně Zdravé svačiny Zdravé těstoviny Zdravé večeře Zelené fazolky Domácí zavařování Úroda ze zahrady