Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
4,2 (180x)
18. 7. 2014
Paštika z kuřecích jater
Apetit
Paštika z kuřecích jater
Apetit


Snadné
< 30 min
4,2 (180x)

Domácí paštika z kuřecích jater působí jako vrcholné dílo kuchařského mistra, přitom to jsou vlastně jen osmahnutá rozmixovaná játra zjemněná trochou másla a v našem receptu ochucená česnekem a tymiánem. Na čerstvé nebo opečené bagetě je to přímo mana nebeská, nesrovnatelně lepší než kupované paštiky. Játrovou paštiku můžete vyšperkovat sušenými brusinkami, které na závěr nasypete do játrové hmoty.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1811 kcal
  • Bílkoviny 84 g
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 152 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(180 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Milena Celerová
18.07.2018 11:14

My tuto paštiku milujeme s cibuládou, dobrůtka!

  profile image
marki310
27.01.2016 13:05

Dobry den, mohla bych se zeptat, jak dlouho vydrzi pastika v lednici neotevrena? Dekuji

Martina Zajícová
28.01.2016 09:48

Dobrý den,
řekli bychom, že zhruba 5 dnů. Ale můžete si jí zamrazit na delší dobu.
Redakce Apetitu

barbora valentová
09.09.2014 11:32

tuto paštika dělám doma často, a moc nám chutná. zajímalo by mne ale, zda by šla i zavařit? na internetu se zavařují paštiky spíše masovějších konzistencí, játrové paštiky se smetanou a máslem ne. je to tím, že se při varu suroviny mohou zase oddělit? nebo mohu zavařit i tuto paštiku? zkoušel to někdo, prosím?

Jana Kopřivová
02.10.2015 16:33

Milá Báro, odbornice na zavařování redaktorka Stáňa tuto paštiku k zavařování nedoporučuje. Důvody jste popsala sama: jednak by se suroviny mohly oddělit, jednak je to v domácích podmínkách značně riskantní záležitost (je obtížné zaručit, že paštika bude opravdu nezávadná a nikomu z ní nakonec nebude špatně). Zavařováním by také paštika ztratila svoji chuť. Jak říká Stáňa, kouzlo domácích játrových paštik je právě v tom, že se jí čerstvé. Pokud byste ale ráda nějaké maso ze sklenice, zkuste tento recept: http://www.apetitonline.cz/recept/pecene-veprove-maso Ten máme v redakci moc rády. :)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2009/11