Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na přípravu domácí paštiky?

18. 7. 2014
pastika
Pexels.com

Domácí paštika je skvělou chuťovkou pro návštěvy. Příprava vyžaduje trochu více času, ale rozhodně se vyplatí. Navíc můžete plně uplatnit svojí fantazii a oblíbené chutě. Svůj výtvor můžete použít i jako vánoční dárek, třeba s formičkou a receptem!

Základem paštiky je tučné maso nebo játra, případně slanina či špek. Dochucuje se vínem, muškátovým oříškem, jalovcem, tymiánem, brusinkami, švestkami či meruňkami. Použít můžete i sušené houby.

Vyzkoušejte domácí francouzskou paštiku, paštiku s cibulovou marmeládou nebo paštiku z kuřecích jater s jablečno-šafránovým čatní.

Náš tip: Připravte si také kuřecí paštiku podle našeho video receptu

 

Související články